Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindkét pécsi férfi kosárlabdacsapat győzött az NB I. B Piros csoportjának 10. fordulójában: a PVSK-Veolia a foghíjas DEAC U23-at, az NKA Pécs pedig a Jászberényt verte.

Az NKA Pécsre nagyon nehéz feladat várt, hiszen erős ellenfelet fogadott. Három negyed után nem is gondolta volna senki, hogy végül 23 pont lesz a különbség: 61-60 volt az állás harminc percet követően. Aztán az utolsó felvonásban olyan energiával játszottak a házigazdák, a vendég Jászberény pedig olyannyira elfáradt, hogy egészen elképesztő gyorsasággal nőtt a pécsi srácok előnye. A vége 94-71 lett, az NKA Pécs tehát behúzta azt a rangadót is.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Nehéz mérkőzésre készültünk, mert egy jó csapat érkezett hozzánk. Ellenfelünk jól kezdett, mi pedig nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani. Az első három negyed eszerint alakult, nem tudtunk jelentős előnyt kialakítani. Az utolsó negyedben szerencsére egy fokozatot még feljebb tudtunk kapcsolni, így a végére nagyobb különbség alakult ki. Sok sikert kívánok a Jászberénynek a folytatásra!

NKA Pécs–Jászberény 94-71 (20-19, 22-22, 19-19, 33-11)

Férfikosárlabda NB I. B Piros csoport, 10. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. V.: Földesi, Szalai, Benedek. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 12/6, Kovács P. 14, Kollár 5/3, Meleg G. 23/6, Djordjevics 9/3. Csere: Kazy 4, Lados 2, Benke 8, Rátvay 9, Scherer 8/6. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Kemény csatára készült a PVSK-Veolia, hiszen az élmezőnybe tartozó DEAC U23-as csapatát fogadta, ám már a meccs előtt kiderült, hogy várhatóan könnyebb lesz ez a bajnoki, mint amire számítani lehetett. A vendégek ugyanis foghíjas kerettel érkeztek, nem jött el három meghatározó játékosuk sem, ami meglátszott a teljesítményükön. Juhász Olivér együttesének azonban abszolút nem ezzel kellett foglalkoznia, hanem azzal, hogy jól játsszon és kiszolgálja közönségét – ezt pedig maximálisan megtette!

Juhász Olivér: – Egy ilyen meccs után csak gratulálni tudok a csapatom minden egyes tagjának! Bravó! A DEAC-nak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

PVSK-Veolia–DEAC U23 106-41 (25-17, 25-7, 26-12, 30-5)

Férfikosárlabda NB I. B Piros csoport, 10. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok. V.: Kapusi, Tóth, Csák. PVSK-Veolia: Halász 6, Németh A. 4, Harler 32/27, Juhos 10, Horti 5. Csere: Antóni 6, Bíró L. 12, Bíró O. 6, Tóth N. 15, Molnár M. 2, Kocsis 4, Füzi 4. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Tóth Norbert teszi fel a labdát jobb kézzel a DEAC U23 elleni mérkőzésen (Fotó: PVSK)