Ennyi kiváló pécsi futballista egy helyen ritkán szokott összejönni – jó volt újra látni a korábbi nagy kedvenceket (Fotó: Kurdi József)
Címlap Sport Boldog szület...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egész délutános programmal kívánt boldog születésnapot Pécs patinás labdarúgóklubjának, a PMSC-nek a rendezvény szervezője, a PMSC Öregfiúk Egyesület, és persze a kilátogató nézők, szurkolók.

Aki pécsi és szereti a futballt, annak minden bizonnyal van valami emléke a PMSC, illetve PMFC kapcsán. A város nagy hagyományokkal rendelkező klubját 1973-ban alapították, s a piros-feketék az elmúlt öt évtizedben sok szép eredménnyel, nagy meccsekkel örvendeztették meg a helyi szurkolókat. Volt itt emlékezetes NB I-es bajnoki és Magyar Kupa-menetelés, aranyérem a második vonalban, nem mellesleg annak idején az sem volt elképzelhetetlen, hogy a nemzetközi porondra is kilépjen a Pamacs, vagy a Munkás (kinek hogy tetszik), és ott a Manchester Uniteddel, a Juventusszal, vagy éppen a Feyenoorddal találkozzon – ilyen meccsekre manapság sajnos semmi esély sincs.

Nos, a ma délutáni esemény fő szervezője, a korábbi kiváló válogatott támadó, Mészáros Ferenc célja pont az volt, hogy a klub szimpatizánsai emlékezzenek a szépre és a jóra, és ne felejtsék el azokat, akik annak idején sokat tettek a klubért, a csapatért. Ennek apropóján emlékplakettet kapott Szőcs János, Dunai János, Garami József, Rónai István, Koller Nándor és Róth Antal, köszöntötték a korábbi válogatottakat, Palaczki Jánost, Bódog Tamást, Lovász Ferencet, Győri Jánost, Bodnár Lászlót, Toma Árpádot, Bérczy Balázst, Pest Krisztiánt és Tomka Jánost, valamint Ábel Éva titkárnőt, akit valószínűleg mindenki ismer szerte az országban, aki valaha is betette a lábát a Stadion utcai klubházba.

Nem kérdés, jó volt ismét együtt látni azokat a pécsi ikonokat, akiknek a góljai, kőkemény szerelései, vagy éppen védései után talpra ugrott a lelátó népe. Az esemény fő meccsén, a PMSC Öregfiúk–FTC Öregfiúk csatán például, ahogy tőle megszokhattuk, betalált Gera Zoli, naná, hogy gólt szerzett Gyánó Szabi is, miközben hazai oldalon ott volt még a pályán Bodnár László, Kovacsevics Árpád, Vén Csaba, Sólyom Csaba, Szabados József, Fehér Csaba, Lehota István, dr. Papp Zsolt, Kulcsár Árpád, Koller Krisztián, Palaczki János, Ott József, Sipos János, Turi Zsolt, Bodor Boldizsár, Orlovics Gyula és Márton Gábor, a csapatvezető pedig Megyeri Károly volt. Megannyi remek pécsi futballista, megannyi szép emlék!

A jubileumi ünnepség a Lauber Dezső Sportcsarnokban egy Retro Party-val zárult, amelyen mindenki bizonyíthatta, hogy nem csak a futballpályán, hanem a táncparketten is megállja a helyét.

Nincs más hátra: boldog születésnapot kívánunk a PMSC-nek, és reméljük, hogy ötven és száz év múlva is lesz még miért összejönnie és ünnepelnie a jövő nemzedékének!

A gálameccsek eredményei: PMSC öregfiúk–FTC öregfiúk 2-2 (gólszerzők: Gera 24., Gyánó 32., ill. Bubcsó 5., Gera 47. – 11-esből), Művész válogatott–Országgyűlés válogatott 4-3.