A PMFC Tiszakécskéről is elhozta a három pontot – volt némi „zaj” a vendég öltözőben
Címlap Sport Bravó, PMFC! ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lehet félteni a PMFC-t, lehet rá legyinteni, egyvalami tény: sorra nyeri a meccseket. A pécsi piros-feketék ezúttal Tiszakécskéről hozták el a három pontot, és továbbra is a tabella élén trónolnak! A Szentlőrinc ikszelt az ETO-nál, a Kozármisleny viszont óriási pofont kapott hazai pályán.

A Tiszakécske veszélyes csapat, hallottuk a hétvégi bajnoki előtt. Valóban így van, sokakat megtréfált már. De van nála veszélyesebb, amelyet így hívnak: PMFC!

A pécsiekkel ugyanis nem szerencsés ebben a szezonban összefutni, mert abból rendszerint nem jön ki jól az ellenfél. Az NB II. 12. fordulójában a Tiszakécskének sem termett babér, pedig hazai pályán játszott: a Weitner Ádám irányította vendégek bő egyórányi játék után már 2-0-ra vezettek, s bár a hazaiak szépítettek, többre nem futotta erejükből. A PMFC így továbbra is veretlen, nem mellesleg a tabella élén áll – minden elismerést megérdemel ez a csapat!

A Szentlőrincre is nehéz feladat várt, hiszen az ETO FC Győr otthonába látogatott. A baranyai csapat azonban felnőtt ehhez a feladathoz is, az első félidő nagy részében irányította a meccset, s a vezetést is megszerezte. A szünet után is úgy tűnt, meglesz a három pont, a hazaiak azonban nagyon kemény hajrába kezdtek, aminek meglett az eredménye, egyenlítettek. A végeredmény 1-1 lett, ami abszolút elfogadható az ETO Stadionban.

A harmadik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny a Mosonmagyaróvárt fogadta, s mivel két újonc találkozott egymással, joggal bízott mindenki abban, hogy a hazai pálya sokat ér majd. Nem így történt. A mislenyiek ugyanis nagyon rossz napot fogtak ki, és annak ellenére kiütéses vereséget szenvedtek, hogy egy kiesőjelölttel találkoztak. Nagy kár érte!

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában nagyon szép győzelmet aratott a PTE-PEAC. A pécsi egyetemisták a Szolnoknál vendégeskedtek, és szemernyi esélyt sem adtak a házigazdáknak, háromgólos különbséggel nyertek.

Eredmények: Tiszakécske–PMFC 1-2 (gólszerzők: Horváth Z. 68., ill. Rácz 8., Tóth-Gábor 62.), ETO FC Győr–Szentlőrinc 1-1 (gólszerzők: Papp M. 83., ill. Rétyi 31.), HR-Rent Kozármisleny–Mosonmagyaróvár 0-4 (gólszerzők: Szalka 34., Debreceni 60., L. Tóth 76. és 92.), Szolnok–PTE-PEAC 0-3 (gólszerzők: Makai 36. és 54., Takács 45.).

A szentlőrinciek Rétyi góljával szereztek vezetést Győrben, végül egy pontot hoztak haza