A két pécsi fiatal, Varga Benedek (balra) és Divják Deján is odatette magát a máltai világbajnokságon
Címlap Sport Bronzéremmel ...

Nagyon szép eredménnyel, bronzéremmel zárta a fiú U16-os magyar válogatott a Máltán megrendezett világbajnokságot, miután az utolsó meccsen 12-10-re győzött Montenegró ellen. A csapatban ezúttal is akadtak pécsi srácok: Divják Deján és Varga Benedek is részese volt a sikernek.

Az utóbbi években rendszerint nincs olyan vízipólós utánpótlás világverseny, amelyen ne lennének ott a magyar válogatottban pécsi fiatalok. A világbajnoki címig jutó U18-asoknál Gaszt Roland képviselte a PSN Zrt. vízilabda-utánpótlását, az U16-osoknál Tóth András győztes gólt lőtt a világbajnoki döntőben, az U15-ös Európa-bajnokságon Divják Deján állhatott fel a dobogó tetejére, a tavalyi U17-es Eb-n negyedik válogatottban pedig ott volt Tóth András, Imre Kolos és Maser Márk is. A sort pedig folytathatjuk, mert a Máltán megrendezett U16-os világbajnokságon is ott voltak a pécsi fiúk: Divják mellett Varga Benedek is tagja volt a magyar csapatnak. A Juhász Zsolt által irányított válogatott pedig beverekedte magát a legjobb négy közé, s bár a döntő nem jött össze, mert a spanyolok túl erősnek bizonyultak, a Montenegró ellen aratott 12-10-es győzelemmel a bronzérmet megszerezték a srácok.

– Óriási öröm számunkra, hogy az utóbbi időszakban szinte mindig adunk egy-két játékost a világversenyeken induló korosztályos válogatottakba – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a PSN Zrt. vízilabda-utánpótlásának szakmai igazgatója. – Nálunk továbbra is a nevelés, a képzés a legfontosabb, minden fiatalból ki akarjuk hozni a maximumot. A válogatott meghívók kiváló visszajelzést jelentenek számunkra a klubnál zajló szakmai munkát illetően.

A két tehetséges, immár világbajnoki bronzérmes pécsi fiatal közül Divják Deján kiváló center, de ha kell, a bekkeléssel járó feladatokat is meg tudja oldani, míg Varga Benedek kapásoldalon játszik, gyors, jó lövőkészséggel bíró, sokat mozgó pólós.

– Nagyon büszkék vagyunk a mostani eredményükre! Két olyan fiatalról beszélünk, akik nagyon hasznos tagjai a csapatunknak, szép pályafutást futhatnak majd be. Hozzáteszem, rajtuk kívül is vannak még olyan játékosaink, akikből OB I.-es vízilabdázó válhat – mondta Lukács Gergely.

Gratulálunk, fiúk, hasonló folytatást kívánunk a következő évekre is!