Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy korszak, egy nagyon hosszú és nagyon szép korszak most lezárul Dárdai Pál (és családja) életében: végleg búcsúzik a Hertha Berlintől, amelynél 25 évet töltött el játékosként, majd edzőként. A klub Bundesliga-rekordere, egy Hertha-legenda távozik.

Huszonöt év. Pokoli sok. Majdnem egy fél emberélet. Nos, ennyi időt töltött Dárdai Pál a Hertha Berlinnél. Azt tehát semmiképpen sem foghatja rá senki, hogy ne lett volna hűséges a fővárosi klubhoz.

Amely kétségtelenül megbecsülte a mi Palinkat, akit a Bundesliga-műsorokban oly sokszor hallottunk Pál Dárdájként. Játékosként 1997-től szolgálta a berlinieket egészen 2012-es visszavonulásáig – pedig csábítgatta a Bayern München is, de ő nem ment sehova. Jól tette! Így igazi legendaként inthet most búcsút a Herthának, olyan játékosként, akire a klub összes szurkolója jó szívvel emlékezik. Ő a Hertha Bundesliga-rekordere 286 mérkőzéssel (összesen 372 tétmeccsen lépett pályára), edzőként pedig 203 találkozón ült a kispadon.

Nem semmi, le a kalappal Dárdai előtt!

Tavaly novemberben menesztették, mint vezetőedzőt, s egészen idáig kérdéses volt, hogy mi lesz vele, marad-e a klubnál esetleg az utánpótlásban, vagy végképp távozik. A német Bild most megírta, hogy a vezetőség döntött, és felbontják Dárdai határozatlan időre szóló szerződését. Bár a részleteket nem hozták nyilvánosságra, úgy hírlik, hétszámjegyű összeget kap végkielégítésként.

Érdekesség egyébként, hogy az egyik magyar megy, a másik jön a Herthánál. Dárdai távozásával szinte egyidőben jelentették be ugyanis, hogy az új vezetőedző, Sandro Schwarz segítője Bódog Tamás lesz az első csapatnál.

Lapunk úgy tudja, Dárdai mostanában élvezi a nyári szabadságot, idejének nagy részét Zamárdiban, a Balaton partján épített házában tölti. És persze futballozik, mert az nem maradhat ki a mindennapjaiból: a közelmúltban Kakasdon lépett pályára a Dárdai Team, amely jövő szombaton Kisdorogra látogat. Nem a véletlen viszi a csapatot ezekbe a falvakba, Dárdai Paliban ugyanis édesapja révén székely vér csordogál, s miután ezeken a településeken jócskán akadnak székelyek, mindig nagy örömmel mond igent az innen érkező meghívásokra.

S hogy hol köt majd ki Dárdai? Egyelőre senki sem tudja pontosan, de arra mérget vehetünk, hogy nemsokára vagy vezetőedzőként, vagy vezetőként felbukkan egy tekintélyes klubnál. Az utóbbi hónapokban összeboronálták már a Fehérvár FC-vel, illetve a dunaszerdahelyi DAC-cal is, de még sehol sem jelentették be az érkezését.

Egyvalami biztos: bárhova is megy, jól járnak vele!

Dárdai Pali medencéje Zamárdiban – mindent elmond…