Címlap Sport Csirkepapriká...

Csirkepaprikás, karácsonyra halászlé – és persze minden nap egy kis kosárlabda

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány napra hazaugorhatott Pécsre az Egyesült Államokból Juhász Dorka, akinek a világ legpatinásabb női egyetemi csapatában, a Huskiesnál a legendás Geno Auriemma a főedzője. A finom hazai ételek nem maradhattak ki, miként az edzések sem.

Nem nagyon erőltette a hazajutást, mert úgy volt vele, hogy a pandémia miatt ez úgysem fog összejönni. A klubja azonban szerette volna, ha a családjával, a szeretteivel tölti a karácsonyt, ezért mindent elintézett annak érdekében, hogy a Huskies új csillaga hazajuthasson.

– Megvették a repülőjegyet, kivittek a reptérre, úgyhogy december 20-án hazajöttem – mesélte Juhász Dorka, aki a nyáron szerződött az Ohio State-től a Connecticut Egyetem csapatához. – Sokáig nem maradhatok, 25-én már repülök vissza, mert másnap edzésünk van, 29-én pedig meccset játszunk.

Így aztán mindössze néhány napot kapott csak a családjából, és rövid ideig élvezhette a hazai ízeket.

– A hazaérkezésemre csirkepaprikást kértem, nagyon szeretem. Karácsonykor kötelező volt a halászlé, anyu csinálja, imádom! A gesztenyepüré pedig bármikor jöhet!

Ahogy az edzések is. Hiába, aki ilyen szinten van, nem engedheti meg magának, hogy bajnokság közben akár csak napokig is lazsáljon, ne eddzen. Juhász Dorkától nagyon sokat várnak: ott van a WNBA előszobájában, és sokan úgy vélik, jó esélye van arra, hogy bekerüljön a draft első tíz kiválasztottja közé.

– Lehetőség szerint minden nap edzettem valamennyit, a Rátgéber Akadémia tárt karokkal várt most is, mint mindig. Dobóedzésem és erőnléti tréningem is volt. Szezon közben vagyunk, mindenkinek az a fontos, hogy ne essen ki a rendes kerékvágásból. Aki ilyen szinten játszik, annak ez alap: nem szabad, hogy fájjon, amikor visszatérek!

A UConn csapatánál nagyon örültek Juhász Dorka szerződtetésének, az edzőként kétszeres olimpiai- és világbajnok Geno Auriemma sokat vár tőle. Persze nincs könnyű dolga a pécsi tehetségnek, hiszen a csapatban hemzsegnek a topjátékosok – itt mindenki profi akar lenni, magasra akar jutni!

– Itt tényleg élmény edzésre járni, mert mindenkin látszik, hogy mit akar elérni. Azonosak az álmaink! – fogalmazott Dorka, hozzátéve, hogy az elmúlt egy-két hónapban bizony nem volt könnyű dolga. – Nem nagyon találtam a helyem a pályán, főleg támadásban, tizenöt perceket játszottam. Nehéz volt beilleszkedni, hiszen itt mindenki topjátékos. Aztán leültem beszélni a főedzővel, jeleztem neki, hogy nem érzem komfortosnak a helyzetem, és megkérdeztem tőle, hogyan tudnék többet segíteni. Jól sikerült a diskurzus, az utóbbi két meccsen már sokkal magabiztosabban játszottam, több lehetőséget is kaptam. Jó irányba haladok!

A Rátgéber Akadémián most is tárt karokkal fogadták Juhász Dorkát