Csoboth Kevin tavaly mutatkozott be a felnőtt válogatottban, most pedig neki is szurkolhatunk az Európa-bajnokságon!
Címlap Sport Csoboth Kevin...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép dolog az, amikor valaki nem felejti el, honnan indult, hol nevelkedett évekkel korábban. A magyar válogatott játékosa, Csoboth Kevin most egy gáláns felajánlással jelezte, hogy nevelőklubja, a PMFC még mindig ott van a szíve csücskében: a holnap rajtoló Európa-bajnokságra készülő támadó hat belépőjegyet biztosít a pécsi egyesület tehetségeinek a június 23-án esedékes skót–magyar csoportmeccsre!

A jelenleg az Újpestet erősítő Csoboth Kevin annak idején nagyon szép éveket húzott le a PMFC utánpótlásában, ahol korán megcsillogtatta a gólérzékenységét. Bizony kevesen mondhatják el magukról, hogy egyetlen szezon során 77 gólt lőttek, márpedig Kevin ezt is megteheti: a 13 éves korosztályban 29 meccs elég volt neki ilyen bő terméshez. A karrierje aztán szépen ívelt felfelé, volt a Ferencváros játékosa, erősítette a Benficát is, és 2023-ban bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, ahol már hét mérkőzésnél tart.

Méltán vagyunk büszkék rá!

Most pedig rátett még egy lapáttal, illetve jelezte, hogy ő is büszke arra, honnan indult, nem felejtette, hogy hol kapta meg az alapokat.

– Felajánlottam hat belépőjegyet a skót–magyar csoportmeccsre azoknak a PMFC utánpótlásában pallérozódó tehetségeknek, illetve egy-egy szülőnek, akiket a klub vezetősége érdemesnek tart arra, hogy egy ilyen felejthetetlen, életre szóló élményben részesüljenek – fogalmazott Kevin a Pécs Aktuálnak. – Ezzel is jelezni szeretném a pécsi fiúknak, hogy onnan is el lehet jutni a felnőtt válogatottba, valamint egy Európa-bajnokságra, ahogy egyébként annak idején édesapámnak is sikerült. Bízom benne, hogy ezzel a gesztussal ösztönözni, motiválni tudom a fiatalokat.

Az nem kérdés, hogy sokat jelent a tehetségeknek, ha a példakép gondol rájuk, foglalkozik velük. Arra a kérdésre, hogy pontosan kik mehetnek majd Németországba, a június 23-án, vasárnap Stuttgartban esedékes skót–magyarra, még nem tudjuk a pontos választ, de várhatóan holnap már mindhárom kiválasztott focipalánta tudni fogja, mi vár rá ezen a napon!

– Mint volt pécsi labdarúgót, mindig büszkeséggel tölt el, ha egy innen induló játékos olyan magas szintre jut el, mint Kevin! Szerencsére van belőlük néhány, a mostani Eb-n ugye ott van még Dibusz Dénes is. Nagyon szurkolok nekik, hogy sikerrel vegyék a holnaputáni akadályt, a Svájc elleni meccset – mondta lapunknak Kulcsár Árpád, a PMFC utánpótlás szakmai igazgatója. – Ezúton is köszönjük, a klub és a játékosok nevében is, ezt a szép gesztust! Minden fiatal számára inspiráló, hogy egy olyan futballista, aki innen indult, nem felejti el a nevelőklubját, és nem feledkezik meg azokról, akik remélhetőleg most járják azt az utat, amin ő már túl van. A három tehetség kiválasztása még folyamatban van, a teljesítményük, az emberi tulajdonságaik mellett arra is figyelünk, hogy nagypályán, illetve kisebb pályán futballozó srácok is bekerüljenek ebbe a trióba! Már most nagyon jó szórakozást kívánunk nekik a skótok elleni meccsre, remélem, kiszurkolják a magyar győzelmet!

Mindezekután nem bánnánk, ha Kevin a pályára kerülne, és bevágna egy szépségdíjas gólt a skótoknak! Képes rá!

Ha nem ismernék meg: a 13 éves Csoboth Kevin, aki 77 gólt szerzett egy szezonban!