A pécsi lányoknak csütörtökön lehet szurkolni az NKA Arénában: skót ellenfelet fogadnak az Európa Kupában (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Csütörtökön s...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdekes mérkőzésekre kerül sor a héten Pécsett, az NKA Arénában: azok a szurkolók is megtalálják a számításukat, akik a női, és azok is, akik a férfi kosárlabdáért érdeklődnek! Csütörtökön (18.00) a hölgyeken lesz a sor, akik az Európa Kupában lépnek pályára egy skót csapattal szemben, szombaton (19.00) pedig Kovács Péterék a nyolcszoros bajnok Szolnokot fogadják.

A pécsi női kosárlabdacsapat immár a nyolcadik alkalommal szerepel a második számú európai sorozatban, az Európa Kupában. Eddig négyszer is beverekedték magukat a lányok a legjobb 16 közé, s erre most is nagyon jó esélyük van, hiszen továbbjutottak a csoportjukból, ott vannak a 32-ben, és ha megnyerik a soron következő párharcot, meglesz az ötödik is!

Persze nagyon bízunk benne, hogy ugyanez egyszer ismét az Euroligában történik meg, mint korábban, amikor mindenki kosárlabdalázban égett Pécsett!

Ez még nyilván arrébb van, így hát a következő meccsekre kell koncentrálni. Laczkó Sáriék csütörtökön játsszák le a párharc első mérkőzését: a Caledonia Gladiators lesz az ellenfelük. Történelmi csata lesz, hiszen skót együttessel még sohasem találkozott a pécsi női csapat! Bízunk benne, hogy az Egyesült Királyság bajnokságában szereplő leendő vendégeknél az NKA Universitas Pécs játékosai nagyobb gladiátorok lesznek – de az sem baj, ha szimplán csak jobb kosarasok, s ennek köszönhetően megnyerik az első, majd egy hét múlva a második mérkőzést is.

A nők fellépése után két nappal, szombaton nagyon izgalmas, színvonalas férfi meccsre van kilátás: mérget lehet rá venni, hogy az NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász összecsapáson senki sem fog unatkozni, ásítozni! Önmagában már az hatalmas dolog, hogy Kovács Péterék nincsenek sokkal lemaradva a leendő vendégektől az eddigi teljesítményt illetően, hiszen a nyolcszoros bajnok Olaj 7 győzelemből és 4 vereségből álló mutatót produkált eddig, míg az NB I. A csoportjában újonc házigazda 5/6-tal playoff-pozícióban van. Aki szereti a jó kosárlabdát, annak ezt a meccset nem szabad kihagynia, már csak azért sem, mert a pécsi fiúk megérdemlik a buzdítást, nem mellesleg meg is hálálják – az eddigi öt bajnokiból négyet megnyertek a Megyeri úton! Úgyhogy: reszkess, Olaj!

December 14., csütörtök, 18.00: NKA Universitas Pécs–Caledonia Gladiators (női Európa Kupa, legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés).

December 16., szombat, 19.00: NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász (férfi NB I. A csoport, 12. forduló).

Az élvonalban szereplő pécsi férfi csapat meccsein rendszerint jó a hangulat, amiért sokat tesznek a srácok – elvégre többnyire győznek! (Fotó: NKA Universitas Pécs)