Nagyot csatázott egymással a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny, pontosztozkodás lett a vége (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Döntetlen a b...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megosztozott a pontokon az egyaránt a bentmaradásért küzdő Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny: bár a lőrinciek játszottak hazai pályán, nem kis meglepetésre ők örülhettek inkább a döntetlennek. A PMFC hiába került korán emberelőnybe az ETO FC Győrrel szemben, egy góllal elveszítette a Pécsett megrendezett bajnokit.

Óriási csatát vívott egymással a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata az NB II-ben megrendezett megyei derbin. Mindkét együttesnek hatalmas szüksége volt a három pontra, hiszen előbbi osztályozós helyen áll, utóbbi pedig sereghajtó, ami kiesést jelentene.

A mérkőzés után minden maradt a régiben, a két csapat ugyanis nem bírt egymással. Az első félidőben a Szentlőrinc szerzett vezetést Pintér Ádám szép góljával (hajszálpontosan lőtte ki a bal alsót), ugyanakkor azt nem állíthatnánk, hogy fölényben is voltak a házigazdák: a vendégek már az első félidőben is jó benyomást keltettek, bátran futballoztak. A második félidő pedig, nincs mit szépíteni, abszolút a Kozármislenyről szólt. Az immár Márton Gábor által irányított vendégek folyamatosan jöttek előre, jóval többet birtokolták a labdát, és sok veszélyes támadást vezettek, aminek aztán a hajrához közeledve meglett az eredménye, Beke Péter ugyanis egyenlített. Az utolsó percekben a mislenyiek beszorították a hazaiakat, sorra jöttek a szögletek, de az eredmény már nem változott.

Az 1-1-es döntetlen egyik csapatnak sem jó, a Kozármislenynek különösen nem. A vendégek talán többet is érdemeltek volna egy pontnál, ami többször is előfordult már velük a szezon során, nem véletlenül mondta a meccs után Feleki Attila tulajdonos: „Állva halunk meg…”

A PMFC az ETO FC Győrt fogadta, s a pécsi szurkolók nagyon bíztak benne, hogy végre meglesz az első tavaszi hazai győzelem. Miután nagyon hamar, már a 13. percben emberelőnybe kerültek a piros-feketék, még inkább úgy nézett ki, hogy behúzzák ezt a bajnokit, ám nem sokkal később jött a feketeleves, Szendrei Ákos révén betaláltak a vendégek. Volt még vissza mintegy hetven perc, ami nem csak az egyenlítésre, hanem a fordításra is bőven elegendő lett volna, ám ezen a meccsen meg volt átkozva Weitner Ádám legénysége. Hiába került ugyanis egyre nagyobb fölénybe a PMFC, hiába egykapuzott a mérkőzés hajrájában, egyetlen gólt sem tudott begyötörni, így pedig nagyon fájó vereséget szenvedett.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában bravúros győzelmet aratott a PTE-PEAC a harmadik helyezett ESMTK otthonában. Lőrinc Antal együttese a hajrában került előnybe, s a hátralévő percekben már nem engedte ki a kezéből a három pontot.

Eredmények: Szentlőrinc–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Pintér 35. perc, ill. Beke 79. perc), PMFC–ETO FC Győr 0-1 (gólszerző: Szendrei 21. perc; kiállítva: Keresztes 13. perc), ESMTK–PTE-PEAC 0-1 (gólszerző: Kása 81. perc).