Wentzel Nóra a mezőny egyik legeredményesebb játékosa volt 19 szerzett pontjával (Fotó: fiba.basketball)
Címlap Sport Dudaszós trip...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó mérkőzését játszotta le az Európa Kupa csoportkörében az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely a török Hatay ellen kicsikart győzelemmel megszerezte az első helyet, és készülhet a folytatásra.

Az erőviszonyok alapján pécsi sikert ígért a csoportkör utolsó összecsapása, hiszen Kiss Virágék a kvartett első helyéért harcoltak, míg a törökök már nem lehettek jobbak harmadiknál. A hazaiaknál azonban többen is megbetegedtek az utóbbi napokban, ami nem sok jót ígért, igaz, a vendégeknél is akadtak jócskán hiányzók – végül csak hat játékossal küzdötték végig a meccset.

Ami minden volt, csak szép nem. Rengeteg hibával játszottak a pécsi lányok, akik a nagyszünetben 31-25-ös hátrányban voltak, de a harmadik negyed végére 48-44-re fordítottak. A törökök azonban nem adták fel, visszavették a vezetést, s már csak 6,8 másodperc volt hátra, amikor 61-63-at mutatott az eredményjelző. Innen szép nyerni, szokták mondani. Az NKA Universitas PEAC-nak pedig sikerült, mert Jovan Gorec időkérése után Sierra Calhoun bevágott egy triplát (addig hatból semmi volt a mérlege…), és ezzel kiharcolta a győzelmet csapatának.

Az NKA Universitas PEAC ezzel a sikerrel megnyerte csoportját az Európa Kupában, ott van a legjobb 32 között, és készülhet a folytatásra.

Jovan Gorec: – Rossz meccs volt, csak az eredmény volt jó. Nem is tudom, mit mondjak a mérkőzésről, annyira furcsa volt. Úgy érzem, mindenki alábecsülte a Hatay-t, mert néhány játékosuk hiányzott. De ettől még egy jó csapat, két nagyszerű légióssal, ráadásul a győzelmi kényszer terhe nélkül játszhattak. Mi pedig nem készültünk fel erre.

Wentzel Nóra: – Borzasztóan játszottunk, rengeteget hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt, és csak szerencsével tudtunk nyerni, mert egy tripla beesett. Nehéz ilyenkor pozitívnak lenni, de legalább a csoportelsőség megvan, mennünk kell tovább.

NKA Universitas PEAC–Hatay BB Spor 64-63 (14-12, 11-19, 23-13, 16-19)

Nőikosárlabda-Európa Kupa, B csoport, 6. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. NKA Universitas PEAC: Laczkó, Wentzel 19/9, Calhoun 11/3, Burdick 11, Kiss V. 19. Csere: Simon Zs. 2, Sanchez, Selcova, Szücs R. 2. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka. Hatay: Akbas, Akgun 6/6, E. Prince 21/9, A. Prince 19/6, Basaran Turan 15. Csere: Sahin 2. Vezetőedző: Ekin Bas.