Pichler Gábor nagy örömet szerzett a szurkolóknak, hiszen visszavitte a szentlőrinci csapatot a másodosztályba (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Edzőt váltana...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár nagyon sikeres szezont futott a Szentlőrinc labdarúgócsapata, hiszen a harmadik vonalból visszakerült a másodosztályba, az NB II-ben már biztosan nem Pichler Gábor irányítja az együttest. A hírek szerint Waltner Róbert lesz a befutó.

A szentlőrinci klub közleményben tudatta, hogy változás lesz a vezetőedzői poszton. Eszerint a tulajdonos, Kovácsevics Csaba úgy döntött, hogy bár a felnőtt csapat a 2023/2024-es szezonban elérte a kitűzött célt, visszajutott az NB II-be, a továbbiakban mégsem a 38 éves Pichler Gábor irányítja az együttest.

– Szeretném megköszönni Pichler Gábornak, hogy az elmúlt több mint tíz esztendőben nem csak a menedzsmentben segített, hanem a szakmai munkánk fejlődéséhez is hozzájárult, nem utolsósorban pedig ebben a szezonban elérte a kitűzött célt felnőtt csapatunkkal! Természetesen szeretném, ha a jövőben is vezetőként dolgozna a Szentlőrinc SE-nél! – fogalmazott Kovácsevics Csaba.

Az NB II-től tavaly búcsúzó csapatot a 2023/2024-es idényre vette át vezetőedzőként Pichler Gábor, aki nagyon nehéz feladatot vállalt el, hiszen a cél egyértelmű volt, bajnoki cím és visszajutás. A küldetést teljesítette, a Szentlőrinc ugyanis óriási csatában megnyerte az NB III. Dél-nyugati csoportját, majd sikerrel vette a Putnok elleni osztályozót, ezzel pedig felkerült a másodosztályba. Jöhetett az ünneplés: a visszavágó utáni pillanatok felejthetetlenek voltak!

Az tehát már biztos, hogy Pichler Gábor nem marad az NB II-re, a kérdés viszont az, hogy ki lesz az új vezetőedző! A Csakfoci úgy tudja, már megvan a megoldás: információik szerint Waltner Róbert irányítja majd a csapatot a 2024/2025-ös idényben. A kaposvári születésű, 46 esztendős szakember nagyon sok klubban futballozott, hatszor a válogatottban is játszott, vezetőedzőként pedig többek között dolgozott Kaposváron, Siófokon, továbbá az NB I-es Zalaegerszegnél és legutóbb a Paksnál.

A zuhanyhíradó szerint a korábban az élvonalban is dolgozó Waltner Róbert lesz a Szentlőrinc új vezetőedzője