Címlap Sport Edzőt váltott...

Edzőt váltott a szentlőrinci focicsapat – talán erre van szükség a bentmaradáshoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi hetekben mélyrepülésben volt a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata, s ahogy az lenni szokott, a rossz eredmények miatt a vezetőedző vitte el a balhét. Marián Sluka vállalta a saját felelősségét, lemondott, amit a klub vezetősége elfogadott. A PMFC-nél sem sokkal rózsásabb a helyzet.

Mennyivel máshogy nézett ki minden néhány héttel ezelőtt! Március 20-án a Szentlőrinc idegenben legyőzte a Haladást, s a 29. fordulót követően 38 ponttal a 10. helyen állt, 9 ponttal megelőzve a legjobb kieső pozíciójában lévő Budaörsöt. Az azóta eltelt hat mérkőzés során viszont a poklot poklát járták meg a lőrinciek, elvégre ötször kikaptak és egyszer döntetleneztek, vagyis a megszerezhető 18 pontból csak egyetlen egyet gyűjtöttek be – ráadásul úgy, hogy ötször otthon játszottak! Emiatt aztán veszélybe került a bentmaradás, az előny ugyanis elolvadt: a 18. helytől már csak 3 pont választja el őket.

Ilyen helyzetben valamit lépni kell. A Szentlőrincnél is megtették, íme a hivatalos közlemény:

„Az Aqvital FC Csákvár elleni hazai vereséget követően NB II-es felnőttcsapatunk vezetőedzője, Marián Sluka felajánlotta lemondását, amit a klub vezetősége elfogadott. A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontottunk a szakvezetővel. Marián Slukának köszönjük a közel kétéves közös munkát, klubunk sok sikert kíván neki a továbbiakra!”

A másik baranyai NB II-es csapatnál, a PMFC-nél sem sokkal fényesebb a helyzet. A Szentlőrincnél jóval többre taksált pécsiek az utóbbi közel két hónapban hasonlóan rossz szériát produkáltak: a legutóbbi kilenc bajnokin a lőrinciek öt pontot szereztek, a PMFC ennél kettővel többre, hétre volt képes (a lehetséges 27-ből…). A szurkolóknál ki is verte a biztosítékot a gyenge teljesítmény, a Csak a Munkás Facebook-oldalon már április 7-én jött a reakció a Budafoktól elszenvedett 2-0-s vereségre: „Meglátja, mester, menni fog! Vagy a játék, vagy ön!” A pécsi piros-feketék a legutóbbi hétvégén a meccs előtt még sereghajtó III. Ker. TVE otthonában szenvedtek tükörsima, 3-0-s vereséget, de nem történt semmi. Sem a játék, sem Vas László mester nem ment.