A pécsiek háromszor is betaláltak az NB I-es Paks kapujába, így remek eredménnyel zárták a felkészülést (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Egy hét múlva...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Havas pályákon, hóesésben, hidegben tartottak főpróbát az NB II.-es baranyai labdarúgócsapatok: a PMFC, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny is lejátszotta ma az utolsó felkészülési mérkőzését. Jövő hétvégén már élesben megy minden, folytatódik a bajnokság!

Egyrészt örömteli, hogy nincs túl nagy szünet a bajnokságban, másrészt jelen pillanatban, a mostani időjárást látva nehezen elképzelhető, hogy a jövő hétvégén minden probléma nélkül beindul a tavaszi szezon. A Mecseken folyamatosan esik a hó, a futballpályák havasak, latyakosak, vizesek – szóval egyelőre nem igazán alkalmasak focimeccsre. Arról nem is beszélve, hogy kinek van kedve ilyenkor a lelátókon ácsorogni, ücsörögni?!

Mindez nem változtat azon, hogy a baranyai NB II.-es csapatok ma lejátszották az utolsó felkészülési mérkőzésüket. A PMFC az élvonalbeli Paksi FC vendége volt, és szép győzelmet aratott a főpróbán: a piros-feketék a második félidőben lőtt három góllal 3-0-ra nyertek. A Szentlőrinc a horvát másodosztályban szereplő Bijelo Brdót fogadta, és bár a vendégek szereztek vezetést, a házigazdák fordítottak és 2-1-re győztek. A HR-Rent Kozármisleny is a Paks elleni meccsel hangolt a tavaszi rajtra: a mislenyiek már az első félidőben hátrányba kerültek, majd a folytatásban további két gólt kaptak, és végül 3-0-s vereséget szenvedtek.

A Merkantil Bank Liga NB II.-es bajnokság január 29-én, vasárnap a 21. fordulóval folytatódik, amely során a PMFC a Budafokot fogadja, a Szentlőrinc az MTK vendége lesz, a HR-Rent Kozármisleny pedig a Tiszakécske otthonában lép pályára.

Paksi FC–PMFC 0-3 (0-0)

Felkészülési mérkőzés: PMFC: Helesfay – Svedyuk (Mayer, 46.), Rácz, Pejovics, Katona – Kocsis, Szeles (Terbe, 65.), Kesztyűs (Krausz, 65.), Hegedűs (Szabó, 46.) – Harsányi (Kártik, 46.), Tóth-Gábor (Gera, 65.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Pejovics (60.), Gera (86.), Kocsis (88.).

Szentlőrinc–NK BSK Bijelo Brdo 2-1 (0-0)

Felkészülési mérkőzés. Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Havas, Tamás L., László D. – Radosevic, Daróczi, Grumics – Taipi, Pintér, Rétyi. Csereként beállt: Bese, Lénárt, Keresztes, Kiss-Szemán, Papp G., Vidnyánszky, Novák. Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Szentlőrinci gólszerzők: Rétyi (2).

Paksi FC–HR-Rent Kozármisleny 3-0 (1-0)

Felkészülési mérkőzés. HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Várkonyi, Gajág, Horváth, Turi – Tölgyesi, Vajda, Kosznovszky – Vogyicska, Bartha, Kirchner. Cserék: Somogyi, Beke, Nagy, Gál, Gránicz, Kun, Füredi, Ulrich, Károly, Juhász. Vezetőedző: Szekeres Zoltán.