Óriási erővel, akarattal és energiával játszottak a pécsi fiúk, érezni lehetett, hogy ez a bajnoki csakis jól végződhet az ő szempontjukból! (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Egy ilyen mec...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata újonc az NB I. A csoportban, ezért nagyon nehéz szezon vár rá, ennek ellenére már a harmadik bajnokiján megszerezte első győzelmét: hazai pályán óriási csatában 82-80-ra nyert a Paks ellen. A játékosoknak ez hitet, önbizalmat adhat a folytatásra, a szurkolóknak pedig kedvet a mérkőzésekre járáshoz – nagy élmény volt ez a meccs.

A Paks elleni bajnokin jó volt látni, hogy a pécsi kosárszeretőket érdekli az A-csoportos mérkőzés. Közel telt ház előtt indult a találkozó, amelyen két nyeretlen csapat feszült egymásnak – a hazai és a vendég (közel százan jöttek) szurkolók érezték, hogy ez egy izgalmas, érdekes meccs lesz.

Nem csalódtak! Az NKA Universitas Pécs és az Atomerőmű SE ugyanis végig nagyon szoros mérkőzést vívott egymással, hol az egyik, hol a másik fél vezetett egy-két ponttal. Lehetett volna ez másképp is, ugyanis ha a pécsiek megfelelő százalékban értékesítik a büntetőiket, akkor nem az utolsó percben, hanem sokkal előbb megnyerik a bajnokit: 13/28-as mutatóval zártak ebben a szegmensben, vagyis 15 pontot „dobtak a kukába”. Az itt elkövetett sok hiba ellenére végül a kemény védekezésüknek, az akaratuknak köszönhetően mégis győztek – a 40. percben Luzsajics keze nem remegett, egypontos hátrányban bevágott egy triplát, ezzel kialakította a végeredményt (82-80)!

A történelmi pillanat tehát összejött, az NKA Universitas Pécs megszerezte az első győzelmét az A csoportban, s megható volt látni, hogy mindennek részese volt Ivica Mavrenski is! A csapat korábbi mestere, akinek vezetésével az előző szezonban megnyerték az NB I. B Piros csoportot, és ezzel felvitte a fiúkat az élvonalba, nagyon súlyos betegséggel küzd, ezért nem tudta vezetőedzőként ellátni a feladatát. Most viszont végre ott volt a lelátón – talán az ő jelenléte adta azt a plusz energiát, ami kellett a sikerhez!

Goran Tadic: – Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ennek a klubnak a csapata lejátszhatta első hazai mérkőzését az élvonalban, saját szurkolói előtt. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, nagyon fontos volt ez számunkra. Olyan csapat ellen nyertünk, amely keményen védekezett, és amely tele van tapasztalt játékosokkal. Köszönjük a szurkolók támogatását, egy végletekig kiélezett mérkőzést láthattak. Ezt a győzelmet Ivica Mavrenskinek, a csapat korábbi vezetőedzőjének ajánljuk, aki élete legnagyobb harcát vívja. A továbbiakban is végig érte fogunk harcolni!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a pécsi csapatnak, mert jól kosárlabdázott! Támadásban mi sem voltunk rosszak, hiszen dobtunk nyolcvan pontot. Sajnos a minőségi játékosaink öregek, tisztában vagyunk vele, hogy mi igazoltuk őket, de ha nem hiányoznak hárman-négyen a keretből, akkor nem kellene nekik annyi időt a pályán tölteni. Ugyanakkor nincs miről beszélni, hiszen ha a házigazdák nem dobják ilyen rosszul a büntetőket, akkor nem ilyen szoros ez a mérkőzés!

NKA Universitas Pécs–Atomerőmű SE 82-80 (23-20, 17-21, 20-22, 22-17)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 3. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: Cziffra Csaba Zsolt, Györfy Rúben, Jakab László Imre. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzsajics 14/3, Durmo 17/3, Herger, Manjgafic 22/9. Csere: Kovács P. 2, Meleg 16/3, Scherer 3/3, Lados 6/6, Lukácsi. Vezetőedző: Goran Tadic. Atomerőmű SE: White 16/3, Govens 25/15, Sövegjártó, Wright 11/3, Woods 10. Csere: Kovács Á. 4, Radics 2, Dorogi 6/6, Gulyás 6/6, Pajor. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak az NKA Arénába, a végén pedig együtt örülhettek a pécsi csapattal (Fotó: NKA Universitas Pécs)