Az NKA Pécs játékosa, Bor Gábor jó teljesítményt nyújtott a tornán, így bekerült az All Star ötösbe
Címlap Sport Egyre nagyobb...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korosztályos bajnokságokban eddig öt döntőt rendeztek meg, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata pedig mindegyiken éremmel zárt. Most vasárnap az U20-as fiúk játszottak hatalmas döntőt a Budapesti Honvéddal, s végül második helyen zárták a szezont.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián zajló szakmai munkának az is egyfajta elismerése, hogy sorra itt rendezik az országos döntőket, vagyis a szezon legfontosabb eseményét. Az eddig lezajlott öt finálé közül négynek az impozáns pécsi csarnok, az NKA Aréna adott otthont: itt randevúztak az U18-as lányok és fiúk, az U14-es fiúk, valamint az U20-as fiúk mezőnyének legjobb csapatai, csak az U16-os lányok döntőjét rendezték máshol (Szekszárdon). Rögtön hozzátesszük, most hétvégén az U16-os fiúk fináléja is Pécsett!

Nem mellékes, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia nem csak jó házigazda, hanem hozza a kiváló eredményeket is. Az eddig megrendezett öt országos döntőből hármat az NKA Pécs korosztályos csapata nyert meg: bajnokok lettek az U18-as fiúk és lányok, valamint aranyéremmel zártak (zsinórban harmadszor) a serdülő fiúk is! Emellé érkezett további két érem, hiszen a kadett lányok bronzéremmel tértek haza Szekszárdról, míg az U20-as fiúk ezüstérmesek lettek a most vasárnap véget ért pécsi döntőben.

Maradva a lefrissebbnél: óriási csatát, igazi férfias küzdelmet hozott az U20-as fiúk döntője. Az utolsó mérkőzést végül a Budapesti Honvéd nyerte meg, amely 79-69-re bizonyult jobbnak az NKA Pécsnél, a bronzérmet pedig a Ceglédet legyőző DEAC szerezte meg.

Csirke Ferenc: – Először is gratulálok a Honvédnak! Sajnos az első félidőben nagyon extra dobásaik voltak, mi pedig megint puhán védekeztünk a második negyedben. Nagy energia kellett a visszakapaszkodáshoz, csak három pontig tudtunk visszajönni. Megérdemelt a győzelmük. És akkor a saját csapatomról: hatalmas gratuláció a fiúknak, úgy érzem, hogy egy ilyen viszontagságos szezon végén ez egy megnyert ezüstérem. Büszke vagyok rájuk, a szezont tekintve mindenki kihozta magából a maximumot, nem volt annyi időnk közösen, hogy egy igazi csapattá váljunk. Nagy köszönet Berkics Bencének és Miljan Rakicnak, akik ugyanannyit voltak edzői ennek csapatnak, ez az ő sikerük is.

Budapesti Honvéd SE U20–NKA Pécs U20 79-69 (20-19, 30-14, 13-17, 16-19)

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, döntő. Vezette: dr. Németh Patrik, Sörlei Attila, dr. Popgyákunik Balázs. Budapesti Honvéd SE U20: Karda 14/12, Major 7, Vámos 12/6, Dócs 10/3, Laczházi 3. Csere: Hajdu 5/3, Reizinger 18/6, Gyuricsek 10/3, Kiss B. Vezetőedző: Sabáli Balázs. NKA Pécs U20: Rátgéber T. 2, Bor 7, Kazy 2, Bánfi 9/3, Angyal 7. Csere: Mezőfi 23/3, Lukácsi 12/6, Szita 3, Merkl, Kelemen 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.