Nagy csata várható a két vezetőedző részéről is: az egyik oldalon Szrecsko Szekulovics, a másikon Csirke Ferenc
Címlap Sport El lesznek ké...

Nem mindennapi mérkőzéseket rendeznek pénteken és szombaton Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban: holnap a két élvonalbeli férfi csapat, a PVSK-Veolia és az NKA Universitas Pécs egymást fogja nyüstölni a sokat látott parkettán, a hétvége első napján pedig az örök rivális Sopron jön a női rangadóra. Aki igazán kuruc, péntek este haza sem megy a csarnokból…

Jelen pillanatban három élvonalbeli kosárlabdacsapattal büszkélkedhet Pécs, ami bizony egyedülálló teljesítmény – főleg úgy, hogy mindezt városi támogatás nélkül produkálják a klubok, de ez egy másik történet. A férfi NB I. A csoportban ebben a szezonban ott van a 14-es mezőnyben a PVSK-Veolia és az NKA Universitas Pécs is, s a két csapat holnap délután egymásnak feszül a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A lelátó tele lesz ezen a meccsen, vagyis szurkolói szempontból igenis vonzó ez a derbi, más kérdés, hogy forró csókokat biztosan nem dobál majd egymásnak a két tábor. Egyvalami biztos csak, valamelyik csapat drukkerei boldogabbak lesznek a másikénál este nyolc körül: az erőviszonyok, az eddigi eredmények alapján a vendég pécsiek az esélyesebbek a házigazda pécsiekkel szemben, de mindez egy ilyen városi rangadón csipetnyit sem számít.

– Természetesen ez talán a legnagyobb rangadónk a szezonban – mondta Szrecsko Szekulovics a PVSK vezetőedzője csapata honlapján. – Nincs még egy olyan város az A csoportban, ahol két csapat is van, szóval igazán pikáns ez a párosítás. Ha visszaemlékszem a két évvel ezelőtti B-csoportos bajnoki döntőre, az első, ami beugrik, hogy fantasztikus hangulatú meccseket játszottunk egymás ellen. Ez most sem lesz másként, biztos vagyok benne, hogy az atmoszférával nem lesz semmi baj. Azt pedig csak remélni tudom, hogy meg is telik a Lauber pénteken. Négy vereség van mögöttünk, ami természetesen nem jó, azonban ha mindenki a szívére teszi a kezét, erre valahol lehetett is számítani. Nagyon sokat tanultunk az elmúlt hetekből, és az igazat megvallva, nekünk most indul az igazi verseny, most jönnek az olyan meccsek, amelyeken reális esélyünk lesz elkezdeni gyűjtögetni a győzelmeket. A célunk a bennmaradás, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

A korábbi kiváló PVSK-játékos, majd edző, Csirke Ferenc ezúttal ellenfélként, ráadásul egy másik pécsi csapatot irányítva tér majd vissza a Lauberbe. Nem lesz ez egy könnyű helyzet számára, de nincs mese, egy profi trénernek egyvalamivel szabad csak foglalkoznia: azzal, hogy az övéi miként tudják megnyerni a meccset!

– Pikáns csata várható majd pénteken, remélem, sok néző előtt fogunk játszani. Nem lesz könnyű a PVSK ellen támadni, mert sok védekezést váltogatnak a mérkőzés közben, emberfogás, több féle zóna, ezeket gyorsan le kell majd reagálni. Támadásban is több opciójuk van, Archibald lelassítása kulcskérdés lesz. Számunkra nagyon fontos, hogy meg kell tartanunk a sebességünket, és továbbra is meg kell nyernünk a lepattanócsatát!

Péntek estére kiderül, hogy a PVSK-Veolia szerzi-e meg az első győzelmét, vagy az NKA Universitas Pécs őrzi meg a veretlenségét. Szombat este pedig arra kapunk választ, hogy a Zseljko Djokics irányította pécsi, vagy a Gáspár Dávid vezetésével érkező soproni csapat marad-e hibátlan az ötödik forduló után. Az biztos, hogy érdemes lesz kimenni erre a meccsre, mert egy Pécs–Sopron örökre rangadó marad, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a Mecsekalján most elindult valami, ütőképes ez az együttes – vagyis könnyen Sopron-verésnek lehetnek szemtanúi a drukkerek!

A program a következő: PVSK-Veolia–NKA Universitas Pécs (október 18., péntek, 18.00), NKA Universitas Pécs–Sopron Basket (október 19., szombat, 17.00).