Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– mondta Máté János. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt ügyvezetője egy televíziós interjúban hangsúlyozta: mindez egyelőre csak álom, de tervek már vannak.

Kevés pécsi ismeri, pedig szinte keretbe kellene foglalni Bicsák Bence nevét. Ő az a triatlonista, aki a legutóbbi olimpián 7., világbajnokságon 3. helyezést ért el. Sokszor Tüskésréten edz – ami remek, csak épp ez a terület kinőtte magát, fejlesztésre vár.

Mostoha körülmények között készülnek. bizonyos szempontból álmodozunk

– mondta Máté János a PSN Zrt. elnöke.

Egy nem megvalósíthatatlan álmot már asztalra tettek, nem mondanak le róla, hogy a közeljövőben a sportolókhoz méltó öltöző, kis terem, futópálya is elérhető legyen. Elférne egy sétálókör, kerékpárpálya és egy másik futópálya is Tüskésréten – hangzott el a Pécs Tv Sportmagazinjában.

– Jó lenne, ha a futók és a sétáló idősebbek, babakocsit tologatók ne egymást veszélyeztessék és idegesítsék – mondta Máté János.

Amikor a sétálók és futók is ellepik Tüskésrétet, az nem baj, csak megoldandó probléma

Sok lehetőség, sok probléma is a Tüskésrét

– Ezen a területen zajlanak most a lehetséges versenyuszoda és akvapark vizsgálatai, de ezek még nem letisztultak, még egy kis türelem kell. A városvezetés dolgozik rajta – mondta a sportvezető, aki hozzátette: egykor zagytározó volt a terület, körülötte pedig pernyés a környék, ahová fákat ültettek.

Hahó! Pécs nyert már 20 millió forintot kerékpárpályára

Nemrég írtunk róla, hogy Komlón már a második kerékpárpályát építik ugyanabból a kormányzati támogatásból, amit Pécs is elnyert. Egyelőre azonban a pécsieknek még várniuk kell. Egyébként ezt a pályát is Tüskésrétre álmodták meg. Így fest a komlói:

Pedig rengeteg pécsi gyerek akar triatlonozni

– Bicsák Bence valaha elért legnagyobb magyar sikere után rengeteg gyerek jelentkezett – mondta Máté János, aki hangsúlyozta azt is: mindent megtesznek azért, hogy a fejlesztései tervek valóra váljanak.

Mindez nagyot lendíthetne a triatlonistákon

– Volt, hogy a kovácstelepi labdarúgóöltözőben volt a triatlonosták kis otthona, onnan startoltak el biciklizni. A buszfordulóban a kezdők, arrébb a nagyobbacskák. Nem egyszerű. Most a Várkői stadionban igyekszünk minél jobb körülményeket biztosítani nekik – mondta Máté János.

Az interjú itt tekinthető meg (Tüskésrét és a triatlon 15:00 perctől)