Címlap Sport Ennyi dobott ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel voltak a bravúrhoz a pécsi kosaraslányok, akik az utolsó negyed közepén még döntetlenre álltak a Győr vendégeként, a hajrát azonban a házigazdák bírták jobban.

Nagyon kemény meccs várt az NKA Universitas Pécsre a 14. fordulóban, hiszen a remek szezont futó, nagyon erős játékoskerettel rendelkező, a tabella második helyén álló Győr vendége volt. A házigazdák a nagyszünetig kilencpontos előnyt építettek fel (47-38), ám a pécsi lányok nem adták fel! A harmadik negyedben faragtak hátrányukból, az utolsó felvonásban pedig Weninger, majd Wallace triplájával utolérték ellenfelüket (78-78), és máris felcsillant a remény a bravúrra. A győriek azonban tudtak újítani, így Jovan Gorec együttese hiába dobott 88 pontot, ami derekas teljesítmény, így is vereséget szenvedett.

Cziczás László: – Egy szó jut eszembe a meccs után: csapatjáték. Komoly kohéziót mutattak a lányok, a magyar játékosaink is szépen teljesítettek egy erős ellenféllel szemben. Nagyon értékes győzelem volt ez, egy siker választ el bennünket az alapszakasz második helyétől. Aki tudja, min mentünk keresztül ebben a szezonban, az tisztában van vele, mekkora értékkel bírna ez.

Jovan Gorec: – A legjobbunkat akartuk mutatni, támadásban jók voltunk, védekezésben azonban több hibát követtünk el. Gratulálok a győrieknek, komoly szezon van eddig mögöttük, teljesen megérdemelt az, hogy ilyen jól állnak a bajnokságban.

SERCO Uni Győr–NKA Universitas Pécs 98-88 (25-23, 22-15, 27-31, 24-19)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 14. forduló. Győr, 400 néző. V.: Földházi, Cziffra, Török. SERCO Uni Győr: Slocum, Dombai 7/3, Carleton 25/12, Gyöngyösi 7/6, Goree 16. Csere: Dubei 11/3, Nagy D. 11/3, Török 15/6, Bach 6. Vezetőedző: Cziczás László. NKA Universitas Pécs: Smailbegovic 2, Wallace 16/12, M. Williams 17/3, Olawuyi 6, Kiss A. 6. Csere: Tadic 13, Laczkó, Weninger 7/3, P. Williams 10, Simon Zs. Vezetőedző: Jovan Gorec.