A Szentlőrinc nagyon megdolgozott ezért a győzelemért, így aztán érthető, hogy hatalmas volt az öröm a lefújás után! (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Eufória Szent...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata azzal, hogy egy változatos, izgalmas meccsen legyűrte a Tiszakécskét. Az utóbbi időben brillírozó HR-Rent Kozármisleny váratlan pofont kapott, a PMFC pedig ikszelt Gyirmóton.

A Szentlőrinc az életéért küzdött a Tiszakécske elleni hazai bajnokin, és ez szerencsére látszott is a pályán. Nagyon mentek az immár Pichler Gábor által irányított házigazdák, akik hamar vezetést szereztek Grumics Miroszlav révén (ellentmondást nem tűrően vágta be a tizenegyest), de az öröm nem tartott sokáig, mert a vendégek is büntetőt kaptak, amit ugyan először kihagyott Erdei, de a játékvezető újrarúgatta, ekkor pedig nem hibázott. A második félidő elején aztán Keresztes és Lénárt is betalált, a Szentlőrinc 3-1-re elhúzott, s bár a Tiszakécske a hosszabbításban még szépített, a három pont a baranyai csapaté lett – óriási volt az öröm, csak úgy zengett az öltöző!

Kozármislenyben is annak örültek volna, ha a meccs után szétveti az ünneplés az öltözőt, de ez most sajnos nem jött össze. Pedig kiesési rangadót vívott Márton Gábor együttese, amely a Nyíregyháza legyőzésével majdhogynem biztossá tehette volna a bentmaradását. Ehelyett a gól nélküli első félidőt követően a második elején jött a feketeleves, előbb Novák, majd Pekár is betalált, amivel padlóra küldték a hazaiakat. Hiába ment előre a folytatásban a Misleny, szépíteni sem tudott, így váratlanul 2-0-s vereséget szenvedett.

A PMFC-re is nagyon nehéz mérkőzés várt, hiszen a Gyirmót FC Győr vendége volt. A szurkolók biztosan nem ezt a bajnokit fogják majd emlegetni évek múltán, mert elég unalmas kilencven percet produkáltak a csapatok: helyzet alig akadt, gólból pedig egy sem született – az iksznek nyilván inkább a pécsiek örülhettek.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában megszerezte a 15. győzelmét a PTE-PEAC, amely Makai góljával 1-0-ra verte az MTK Budapest II-t. Lőrinc Antal együttese szenzációsan szerepel, feljött az 5. helyre!

Eredmények: Szentlőrinc–Tiszakécske 3-2 (gólszerzők: Grumics 12. perc – 11-esből, Keresztes 49. perc, Lénárt 58. perc, ill. Erdei 20. perc – 11-esből, Zamostny 92. perc), HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza 0-2 (gólszerzők: Novák 54. perc, Pekár 64. perc), Gyirmót FC Győr–PMFC 0-0, PTE-PEAC–MTK Budapest II. 1-0 (gólszerző: Makai 82. perc).