Címlap Sport Ez egy szenzá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas csatát vívott az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata a nagyon erős Szolnok ellen, s bár a vendégek már 15 ponttal is vezettek, a végén a hazai szurkolók örülhettek egy fantasztikus sikernek! Pokoli izgalmas volt, kőkemény meccs, férfias küzdelem – aki ott volt, az élvezte!

Nagyon erős Szolnok érkezett Pécsre, kiváló játékoskerettel, amelyben hemzsegnek az amerikai légiósok: öt van belőlük! Nem csoda, hogy az Olaj ott van az élbolyban az NB I. A csoportban, a mérkőzés előtt 7 győzelemmel és 4 vereséggel a 3. helyen állt.

Mindenki tisztában volt vele, hogy nagy bravúr lenne, ha az újonc pécsi csapat megnyerné ezt a meccset! Ugyanakkor azt is látták a szurkolók, hogy Meleg Gergőék bárkivel fel tudják venni a harcot, nagyon erősek hazai pályán, szóval volt esély.

A mérkőzés 24. percében mondjuk nem sokan fogadtak volna pécsi sikerre. A vendégek ugyanis sokkal jobban indították a bajnokit, szinte minden dobásuk ült, a hazaiak viszont puhán védekeztek, így aztán a harmadik negyed közepén már 42-57 állt az eredményjelzőn. Ez semmi jót nem ígért.

A folytatás azonban maga volt a csoda! A pécsi srácok ugyanis nem adták fel, ahogy azt megszokhattuk tőlük, mindent beleadtak. Az agresszív, kemény védekezés megtette a hatását, elbizonytalanodtak a szolnokiak, ráadásul a gyűrűről leszédülő labdák is rendre hazai kezekben landoltak, nem mellesleg a dobások is egyre pontosabbá váltak. Az utolsó negyednek 67-70-ről vágtak neki a csapatok, hogy aztán Kovács Péter duplája a fordítást jelentse: 82-81! A csarnokban felforrósodott a hangulat, a szurkolókat magával ragadták a pályán történtek, Fahrudin Manjgafic és Ibrahim Durmo vezérletével pedig csodásat hajrázott az NKA Universitas Pécs. A mínusz 15-ből lett plusz 11, Nikolic Nemanja büntetői után 94-83 is állt az eredményjelzőn, végül 94-86-os pécsi győzelemmel zárult a találkozó, ami szenzációs siker egy ilyen ellenféllel szemben!

A tabellára pedig most, egy körrel a „félidő” előtt érdemes ránézni: az újonc pécsi csapat 6/6-os mutatóval az ötödik helyen áll, ami vaskosan playoffot ér!

Goran Tadic: – Ez egy nagy meccs volt, egy nagy siker, nagy tapsot érdemelnek a játékosaink, a menedzsment, a szakmai stáb. Nagyon fontos, hogy végig hittünk egymásban, így kell folytatnunk, és folyamatosan csapatként kell játszanunk! Rendkívül lényeges a rotációnk: mindenkinek, fiatalabbaknak és idősebbeknek is meg kell kapniuk a játékperceket. A szezon nagyon hosszú, de ha így folytatjuk, akkor jó úton fogunk járni a továbbiakban is.

Fahrudin Manjgafic: – Gratulálok a csapatnak, a szakmai stábnak a győzelemhez! Az első félidőben nem játszottunk jól, a védekezésben túl puhák voltunk. A nagyszünet után azonban nagyon jók voltunk csapatként! Minden mérkőzésen így kell játszanunk, így kell küzdenünk, mint most, és nem csak a második félidőben, hanem negyven percen át.

NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 94-86 (20-27, 19-19, 28-24, 27-16)

Férfikosárlabda NB I., 12. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: Győrffy Pál Attila, Török Daniella, Söjtöry Tamás Ferenc. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Benke, Durmo 24/3, Manjgafic 23/9, Herger. Csere: Nikolics 21, Meleg 14, Luzsajics 1, Kovács P. 7/3, Scherer, Hockerup-Fischer 2, Lados. Vezetőedző: Goran Tadic. NHSZ-Szolnoki Olajbányász: Pongó Máté 18/6, Eads 14/3, Little 6, Lukács 4/3, Révész 4. Csere: Wiggins 17, Rudner 5/3, Pallai 5/3, Thomas 13/6. Vezetőedző: Szarvas Gábor.