A mérkőzés végén a pécsi lányok örülhettek, így előnyből kezdik a visszavágót (Fotó: fiba.basketball)
Címlap Sport Ez igen: hatp...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon kemény meccs várt az NKA Universitas PEAC női-kosárlabdacsapatára az Európa Kupában, de Kiss Virágék sikerrel vették az akadályt: 68-62-re győztek a szlovák Pöstyén vendégeként, így kecsegtető helyzetből várhatják a visszavágót.

A nemzetközi porondon, az Európa Kupában immár a nyolcaddöntőbe jutás a tét a pécsi női kosarasok számára, akik kemény ellenfelet kaptak az egyenes kieséses szakasz első körében. A szlovák Piestanské Cajky, vagyis a Pöstyén csapata nem áll nagy nevekből, ám jó kosárlabdát játszik és remek edző irányítja.

Jó kosárlabdát játszik, ha hagyják! Wentzel Nóráék azonban nem igazán engedték, hogy az oda-visszavágós párharc első mérkőzésén a házigazdák akarata érvényesüljön. Az első negyedet még elvitték a pöstyéniek (19-15), a másodikban azonban elszáguldott mellettük az NKA Universitas PEAC, s ennek köszönhetően a nagyszünetben már 39-47 volt az állás. A harmadik felvonásban ugyan volt némi „áramszünet” a pécsiek játékában, akik mindössze 7 pontra voltak képesek, de az utolsó negyedre összekapták magukat, s végül 68-62-re győztek.

Mindez tehát azt jelenti, hogy hatpontos előnnyel várhatják a visszavágót, amelyre egy hét múlva, január 11-én, szerdán (18.00) kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Érdemes lesz kijönni szurkolni a lányoknak!

Piestanské Cajky–NKA Universitas PEAC 62-68 (19-15, 20-32, 13-7, 10-14)

Európa Kupa, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés. Piestanské Cajky: Mujovic 14, James 17/9, Andelova 16/6, Jurcenkova 8, Mandic 2. Csere: Rusinakova, Moravcikova, Martiskova 5/3. Vezetőedző: Peter Jankovic. NKA Universitas PEAC: Katanic 4, Calhoun 22/15, Wentzel 10/6, Burdick 7, Kiss V. 9/3. Csere: Szücs R. 3/3, Simon Zs. 6/6, Sanchez 7/3. Vezetőedző: Jovan Gorec.