A pécsi csapat hatalmasat küzdött, Mérész Beatrix pedig az utolsó pillanatban fordíthatott volna
Címlap Sport Ez nem piskót...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kevesen gondolták volna, hogy a pécsi női kosarasoknak lesz esélyük nyerni Miskolcon, márpedig majdnem hatalmas meglepetést okoztak a hibátlan DVTK otthonában! Az NKA Universitas Pécs férfi csapata Sopronban vendégeskedett, és az utolsó másodpercekig volt sansza a győzelemre.

Az NKA Universitas Pécs női kosarasaira pokoli nehéz feladat várt. A DVTK Hun-Therm csapatához látogattak, amely eddig nemcsak a magyar bajnokságban, hanem az Euroligában is megnyerte minden meccsét: néhány napja az Euroliga bronzérmesének, a Famila Schiónak az otthonában győzött! Most viszont nem sok hiányzott ahhoz, hogy elveszítse veretlenségét, mert a pécsi lányok végig nagyon keményen harcoltak, az utolsó pillanatig volt esélyük a bravúrra! A 38. perc végén Williams dupláját követően 79-82-t mutatott az eredményjelző, ezt követően azonban jött két hazai dupla. Az utolsó támadás a vendégeké volt, akiknél Laczkó hármassal, Mérész kettessel próbálkozott, ám egyszer sem hullott a labda a gyűrűbe, így végül egypontos vereséget szenvedtek – ez a fiaskó miatt viszont nem kell szégyenkezniük!

DVTK Hun-Therm–NKA Universitas Pécs 83-82 (22-15, 20-24, 20-22, 20-21)

Nőikosárlabda NB I. A csoport, 4. forduló. NKA Universitas Pécs: Laczkó 6/6, Tadic 12/6, Wallace 21/12, Mérész 14, Williams 14. Csere: Rátkai 2, Smailbegovic 4/3, Olawuyi 4, Kiss A. 5/3. Vezetőedző: Jovan Gorec.

A másik NB I. A-csoportos pécsi csapat, az NKA Universitas Pécs férfi együttese szintén hatalmasat küzdött. A srácok a Sopron KC vendégei voltak, ahol a második győzelmükre vadásztak – s bizony egészen az utolsó másodpercig volt esélyük arra, hogy két vállra fektessék a házigazdákat. Fél perccel a vége előtt Meleg Gergő triplájával 77-75 volt az állás, és bár öt másodperccel a dudaszót megelőzően Griffin két büntetőt dobhatott, mindkettőt kihagyta! A soproniak azonban leszedték a lepattanót, jött az újabb pécsi fault, ám Da Silva csak egyszer talált be (78-75). Volt tehát még egy támadásuk a vendégeknek, amely során Durmónak tripladobás közben odaütöttek, így ha mindhárom büntetőt bedobja, iksz a rendes játékidő végeredménye – sajnos azonban mindhármat kihagyta.

Sopron KC–NKA Universitas Pécs 78-75 (26-18, 17-17, 19-18, 16-22)

Férfikosárlabda NB I. A csoport, 4. forduló. NKA Univesitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Benke 3, Durmo 18/3, Herger 4, Manjgafic 14/9. Csere: Luzsajics 15/9, Meleg 12/6, Scherer 2, Kovács P. 2, Lados 3/3. Vezetőedző: Goran Tadic.