A pécsiek centere, Shane Henry jól játszott, 17 ponttal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Ez nem semmi:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép győzelemmel kezdte a Sopron elleni párharcot az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat: az NKA Universitas Pécs hazai pályán 87-59-re nyert, és így 1-0-ra vezet.

Nagyon hamar kiderült, hogy ezen a mérkőzésen a pécsi játékosok motiváltabbak, amin nem is lehetett csodálkozni, hiszen számukra óriási bravúr lenne, ha újoncként a Magyar Kupa negyedik hely után a bajnokságban mondjuk ötödikek lennének, míg a Sopron számára ez már különösebben nem oszt, nem szoroz. A párharc első meccsén a nagyszünetben már jelentős volt a különbség a két csapat között, húsz ponttal, 51-31-re vezettek a hazaiak.

Örömteli volt látni, hogy a fiatalok is több percet kaptak, mint korábban. Scherer Bálint nagyon fickándozott, 27 perc alatt 15 pontot (benne négy tripla) dobott, de Rátgéber Tamás és Bor Gábor igyekezett élni a lehetőséggel. A harmadik negyedben a vendégek faragtak egy picit hátrányukból, ám az utolsó felvonás abszolút a pécsieké volt, akik ekkor már szép megoldásokkal szórakoztatták a közönséget: Durmo feltette a labdát a gyűrűhöz, Henry pedig nagy erővel zsákolt. A végén 87-59-re győzött az NKA Universitas Pécs, ami kétségtelenül jól néz ki, ám a párharcban a pontkülönbség nem számít, a lényeg az, hogy 1-0-ra vezet Csirke Ferenc együttese.

Csirke Ferenc: – Először is gratulálok a játékosaimnak! Tényleg nagyon büszke vagyok rájuk, mert a bajnokság ezen szakaszában tudják igazán megmutatni, hogy milyen a karakterük, a hozzáállásuk. Bármi is lesz innentől kezdve a hátralévő mérkőzéseken, ma megmutatták, hogy mondjuk nem véletlenül lettek hatodikak, és hogy milyen sportemberek. Nekünk, egy újonc csapatnak igenis fontos, hogy hányadik helyen végzünk, ezt megértették a fiúk, maximálisan odatették magukat a pályán, és ez egy edzőnek mindig nagy öröm. Élmény volt ma edzőként ott lenni a kispadon. A párharcnak természetesen nincs vége, 1-0-ra vezetünk, a Sopron pedig biztosan fel fog készülni a második mérkőzésre.

A két győzelemig tartó párharc második meccsére május 1-jén kerül sor Sopronban.

NKA Universitas Pécs–Sopron KC 87-59 (23-18, 28-13, 15-19, 21-9)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés. Pécs, NKA Aréna, 500 néző. Vezette: Nagy Viktor, Farkas Gábor, Földesi Ádám. NKA Universitas Pécs: Nikolic 4, Scherer 15/12, Kovács P. 11, Durmo 21/9, Manjgafic 13/3. Csere: Walker 1, Kerpel-Fronius 4, Rátgéber T., Henry 17, Bor 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Sopron KC: Nichols 11, Griffin 12/3, Meszlényi 3, Molnár 15, Gill 7/3. Csere: Csendes 2, Sidibe 2, Fazekas 5, Sitku 2, Polster. Vezetőedző: Gasper Potocnik.