Címlap Sport Fantasztikus ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazi presztízscsatát vívott egymással a két pécsi férfikosárlabda-csapat, az NKA Pécs és a PVSK-Veolia a Hepp Kupában: hatalmas volt a küzdelem, a két tábor pedig kiváló hangulatot varázsolt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokába!

A mérkőzés előtt az akadémiához közeledve jó volt látni, hogy szemernyi parkolóhely sem maradt üresen a környéken. Mindenhol autók álltak, ami jelezte, hogy hatalmas az érdeklődés az újabb férfi városi kosárderbi, a szezon második NKA Pécs–PVSK-Veolia csatája iránt.

A csarnokban aztán csodálatos hangulat fogadta a két csapatot, a mintegy ezer szurkoló A-csoportos feelinget varázsolt ennek a Hepp Kupa-összecsapásnak, amely a legjobb nyolc közé jutásról döntött. A mérkőzés elején a házigazda NKA Pécsnek jött ki jobban a lépés, a 12. percben 25-13-ra vezetett Ivica Mavrenski együttese, ám ekkor fordult a kocka. Magukra találtak a vendégek, akik fordítottak, de a nagyszünetre nem maradt előnyük, 39-39-es döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Kezdődhetett minden elölről!

A folytatás aztán már egyértelműen a PVSK szájíze szerint alakult. A harmadik negyed vége felé már tíz ponttal (47-57) is vezettek Szrecsko Szekulovics tanítványai, s nagyon úgy tűnt, el is döntötték a meccset. Az utolsó felvonásban még egyszer megrázták magukat az akadémisták, nagy küzdelemben feljöttek mínusz egyre (62-63), de ennél többre nem futotta az erejükből. A hajrában a vendégeknek minden, a hazaiaknak semmi sem jött be, így végül a PVSK-Veolia nyerte az idény második pécsi derbijét, és ezzel bejutott a Hepp Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Bízunk benne, hogy a bajnokságban mindkét pécsi csapat ott lesz a döntőben, ahol aztán nyerjen a jobbik!

NKA Pécs–PVSK-Veolia 67-78 (21-11, 18-28, 11-18, 17-21)

Férfikosárlabda Hepp Kupa, 4. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 1000 néző. Vezette: Farkas Gábor, Söjtöry Tamás, Kovács Nimród János. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 2, Kovács P. 7/3, Kollár 2, Meleg G. 21/3, Djordjevics 15/3. Csere: Benke, Lados 16/9, Kazy 3/3, Scherer, Rátvay 1. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. PVSK-Veolia: Halász 7/3, Bor 2, HARLER 23/6, Juhos 4/3, Horti 10. Csere: Bíró L. 6/3, Tóth N. 2, Bíró O. 14/6, Molnár M., Antóni 10/6. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Nagyon jó volt a hangulat a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, kitettek magukért mindkét csapat szurkolói (Fotó: NKA Pécs)
A bajnokságban az NKA Pécs, a Hepp Kupában a PVSK-Veolia örülhetett az egymás elleni csata végén (Fotó: NKA Pécs)