Scherer Bálint pacsizik a csapattársaival még a mérkőzés előtt – a meccs után ennél sokkal vidámabb volt a hangulat (Fotó: NKA Pécs)
Címlap Sport Felőrölték a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon magabiztosan nyerte meg hazai bajnokiját az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata: a tabella éllovasa közel negyven ponttal, 97-61-re verte az élbolyhoz tartozó DEAC U23-as együttesét.

Mondhatni, hogy a pécsi srácok helyreállították a világ rendjét, egyben visszatértek a helyes útra. Az előző fordulóban, a Phoenix-MT Fót otthonában elszenvedett meglepő vereségre ugyanis nagyon jól reagáltak: óriási energiákat mozgósítottak a DEAC U23 ellen, nagy tempót diktáltak, kiváló hozzáállással küzdöttek, aminek nem is maradt el az eredménye. Az élbolyhoz tartozó, a tabella ötödik helyén álló vendégeknek ugyanis szemernyi esélyük sem volt, a nagyszünetben már 42-31 állt az eredményjelzőn, hogy aztán a harmadik negyedben további 25 (!) ponttal nőjön a különbség! Jó volt látni, ahogy Meleg Gergőék dolgoztak a pályán – ha így folytatják a szezon hátralévő részében, nagyon szép bajnoki évadot fognak zárni!

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, nagyon jó hozzáállással, energiával kosárlabdáztak, nagyon sok munkát tettek bele ebbe a mérkőzésbe! Az első negyed még egál volt, a másodikban már jobbak voltunk, a harmadikban pedig egyértelműen kinyílt az olló, elhúztunk ellenfelünktől, elsősorban annak köszönhetően, hogy a padról jövő játékosaink minőségi perceket töltöttek a pályán. Sok sikert kívánunk a Debrecennek a folytatásra!

NKA Pécs–DEAC U23 97-61 (21-18, 21-13, 36-11, 19-19)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 20. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 10/6, Kovács P. 2, Kollár 8, Meleg G. 14, Djordjevics 12. Csere: Rátvay 4, Kazy 12/12, Benke 12/6, Scherer 12/6, Lados 6/3, Rátgéber T., Herger 5. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. DEAC U23: Kenéz 17, Balázsi 4, Gáspár M. 7/3, Neuwirth 2, Kovács Á. 3/3. Csere: Hőgye 4, Várszegi 8/6, Fábián 2, Hegedüs 10/6, Czermann, Varga S. 4, Turán. Vezetőedző: Berényi Sándor.