A pécsi szurkolók Soroksárra is elkísérték kedvenc csapatukat: gólokat nem láttak, de legalább egy pontot szerzett a PMFC (Fotó: Soroksár)
Címlap Sport Gólból és pir...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Parázs hangulatú bajnokit vívott egymással a HR-Rent Kozármisleny és a Csákvár NB II-es labdarúgócsapata: a lapok sokkal sűrűbben repkedtek, mint ahogy a labda a hálóban kötött ki. A PMFC meccse ezúttal sem volt túl izgalmas, nyilván az idegenbeli pontszerzésnek azért lehet örülni. Az NB III-ban a Szentlőrinc behúzta a Mohács elleni hazai mérkőzését.

A kozármislenyi csapattól manapság már mindenki győzelmet vár az elmúlt hetekben látottak miatt, ugyanakkor azért azt tudni kell, hogy nem minden papsajt. A Csákvár elleni hazai bajnoki is bizonyította, hogy igaz a mondás: a vendégek hamar vezetést szereztek, s bár a házigazdák a második félidő elején Kirchner góljával egyenlítettek, több nem volt ebben a meccsben, döntetlennel zártak az együttesek. Gólokban tehát nem volt túl gazdag a találkozó, kemény belépőkben, és az ezeket követő lapokban annál inkább! A játékvezető, Gaál Ákos összesen tizenkétszer villantotta meg a sárga lapot, továbbá kiállította a hazaiaktól Beke Pétert, a vendégektől pedig Farkas Aurélt.

A PMFC a Győrtől hazai pályán elszenvedett vereség után a Soroksár otthonába látogatott, ahol kiegyenlített csatára volt kilátás. Az is lett belőle: a Németh Zsolt által irányított piros-feketék állták a sarat idegenben, s bizony nagyon sokat kellett tenniük azért, hogy ne üres kézzel jöjjenek haza. A Soroksár ugyanis több nagy helyzetet is kidolgozott, de egyszer sem tudott a kapuba találni – miután ugyanez a pécsieknek sem sikerült, gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Az NB III-ban a Szentlőrinc folytatta kiváló hazai szereplését, ugyanis saját otthonában 3-0-ra verte a Mohácsot. A vendégek nem tartották magukat rosszul, ám egy-egy szép egyéni megmozdulás megpecsételte a sorsukat – Rétyi Róbert kétszer is eredményes volt (egyszer lábbal, egyszer fejjel), így egyre magabiztosabban vezeti a góllövőlistát. A harmadik baranyai csapat, a PTE-PEAC nagy lehetőséget szalasztott el saját otthonában, ugyanis nem tudta legyőzni a sereghajtó Dunaújvárost, ebben a kiélezett helyzetben pedig óriási szükség lett volna a három pontra.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Csákvár 1-1 (gólszerzők: Kirchner 47. perc – 11-esből, ill. Baracskai 8. perc; kiállítva: Beke 77. perc, ill. Farkas 45. perc), Soroksár–PMFC 0-0, Szentlőrinc–Mohács 3-0 (gólszerzők: Rétyi 20. és 66. perc, Keresztes 92. perc – 11-esből), PTE-PEAC–Dunaújváros 0-0.

A bajnoki címre hajtó Szentlőrincnek nyernie kellett hazai pályán a Mohács ellen, és Pichler Gábor együttese nem is hibázott: három góllal verte a vendégeket (Fotó: Szentlőrinc)