A Vasas gyakorlatilag teljesen eltüntette a pályáról a pécsi fiúkat, akiknek momentumuk nem volt ezen a meccsen (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Címlap Sport Gyerekek! Ez ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyrészt elszomorító, másrészt piszkosul bosszantó vereséget szenvedett a PMFC a Vasas otthonában. Nem elsősorban az eredmény, a 4-1-es zakó a fájó, hanem az, ahogy a sokak által szeretett pécsi piros-feketék kinéznek.

Aki egy kicsit idősebb drukker, az még emlékszik arra, hogy annak idején a PMFC (vagy PMSC) bárhová is ment az élvonalban, mindenki ellen reális esélye volt a győzelemre. Na, ettől most iszonyú messze van a csapat az NB II.-ben, amolyan lesajnált kistesó lett belőle.

A Vasas otthonában lejátszott bajnokin semmi biztatót nem láttunk. Legalább annyit szerettünk volna visszakapni, hogy iparkodnak a fiúk, belemennek a párharcokba, kemények, agresszívek, mindent megtesznek a jó eredményért, próbálnak futballozni – aztán ha így is kikapnak 4-1-re, na bumm! De semmi ilyesmi nem történt. A kapott gólok többségénél úgy nézett ki a védelem, mintha téli álmot alvó srácok lennének a pályán, anyám gyorsabban reagál a kipattanó-lepattanó labdára, mint ti! És mindezt tetézte az általam korábban még szentlőrinci színekben igencsak kedvelt Szabó Máté a szabadrúgásával: a fél ország hitetlenkedve nézte, hogy ígéretes helyzetben képes volt kirúgni a stadionból a labdát! Ha mindenféle edzés, bemelegítés nélkül odaállunk, a labda nem fog olyan messze elsuhanni a kaputól, mint ahogy az Illovszky Rudolf Stadionban történt! A lövés utáni idétlen vigyorgás pedig feltette a koronát az egészre. Kár, hogy nem szólt neki senki: taposd el a mosolyt, de rögtön!

Fiúk, ezt rossz volt nézni! Ha pénzért fociztok (márpedig így van), akkor ennél sokkal több kell!

Desits Szilárd: – Végig jó felfogásban játszott a csapat. Örülök, hogy felzárkóztunk a második helyezett mögé, de most már kell az idegenbeli győzelem is.

Kulcsár Árpád: – Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Vasasnak. A szünet után egyenlíteni akartunk, de kettő nulla után már nehéz lett volna visszahozni ezt a meccset.

Vasas–PMFC 4-1 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 21. forduló. Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1080 néző. Vezette: Pintér Csaba (Rózsa Dávid, Kiss Balázs). Vasas: Jova – Ódor, Otigba, Baráth – Girsik (Bakti, 58.), Hidi, Urblík, Doktorics (Deutsch, 70.) – Radó (Hinora, 70.), Szalay (Holender, 58.), Tóth M. (Berecz, 81.). Vezetőedző: Desits Szilárd. PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovics, Majnovics – Szeles (Bachesz, 76.), Krausz – Harsányi (Vas, 80.), Bukovics (Szabó M., 76.), Miknyóczki (Lacza, a szünetben) – Gera (Tóth-Gábor, 76.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Gólszerzők: Tóth M. (42., 71., 79.), Bakti (81.), ill. Lacza (85.).