Címlap Sport Győrbe költöz...

Győrbe költözik a pécsi kosárlegenda: Iványi Dalma

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsett tíz bajnokságot nyert, az észak-amerikai WNBA-t is megjárt Iványi Dalma lett a Győr női kosárlabdacsapatának az új vezetőedzője. A sportág kiemelkedő alakja hosszú távra kötelezte el magát új munkahelyén, ahol egyelőre nem kell eredménykényszer alatt dolgoznia.

Ma az Uni Győr bejelentette a hivatalos internetes felületein, hogy az új vezetőedző három plusz két évre aláírva a szerződését Iványi Dalma, a magyar női kosárlabda 44 éves, 134-szeres válogatott kiemelkedő alakja lett.

Mostanáig a pécsi utánpótlásban dolgozott, és a válogatott egyik edzője is Székely Norbert szövetségi kapitány mellett.

– Amikor abbahagytam a játékot, úgy vágtam bele az edzősködésbe, hogy lehetőleg minden korosztályban kipróbálom magamat, és természetesen a gyerekeknél kezdtem – mondta a Magyar Nemzetnek Iványi Dalma. – Ez így is volt, és egy éve már motoszkált bennem, hogy lassan eljuthatok egy felnőtt csapathoz is. Füzy András, a győriek elnöke régi ismerősöm, és már két éve mondogatta, helyem lenne Győrben, de akkor még leperegtek rólam ezek a megjegyzések. Most határozottabban keresett, és ahogy mondani szokták, már találkozott a kereslet a kínálattal.

Nagyon rokonszenves számomra, hogy a Győr új filozófiával képzeli el a folytatást. Nem a gyors eredmény, hanem a hosszú távú építkezés a cél, elsősorban erős magyar magot kell kialakítanom.

Most egy lépést megteszünk vissza, hogy aztán nagyot ugorhassunk, és másfél-két év múlva ne csak elérjünk az élcsapatok közé, hanem tartósan ott is maradjunk.

(via Magyar Nemzet / M4Sport)