A PMFC ezzel a csapattal kezdte a Siófok elleni felkészülési mérkőzést (Fotó: PMFC/Kurdi József)
Címlap Sport Győzelemmel i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magasabb osztályban szereplő baranyai labdarúgócsapatok megkezdték a felkészülési mérkőzéseket, pályára lépett közülük a PMFC, a HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc is.

A PMFC számára idegenben, Siófokon kezdődött a felkészülési mérkőzések sora. A zárt kapus találkozón a pécsi csapatban öt saját nevelésű fiatal is helyet kapott, s Weitner Ádám együttese Bukovics góljával 1-0-s győzelmet aratott.

A piros-feketékért szorító szurkolók természetesen elsősorban arra kíváncsiak, vajon kikkel erősít majd a PMFC. Korábban kiderült, hogy a Paks visszarendelte két kölcsönjátékosát, Kesztyűs Barnát és Kocsis Bencét – aztán előbbi nagyon hamar a Nyíregyházánál kötött ki. Visszatért viszont Hadaró Valentin, aki tavaly ősszel kölcsönben szerepelt Pécsett, majd a tavaszt az NB I-ben bajnoki ezüstéremig jutó Kecskemétnél töltötte – a hátvéd hosszú távra kötelezte el magát a PMFC-hez.

A másik NB II-es baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny a harmadosztályú Érd otthonában lépett pályára, és 3-3-as döntetlennel zárt. Az első félidő a vendégeké volt, akik 3-1-re vezettek, a szünet után azonban a házigazdák kiegyenlítettek. Az immár Aczél Zoltán által irányított mislenyiekkel kapcsolatban jó hír, hogy visszatért Kozics Barnabás, aki alapembere volt az NB III-at veretlenül megnyerő csapatnak.

A másodosztálytól nem kis meglepetésre elbúcsúzott Szentlőrinc immár a harmadik vonalra készülve játszotta le első felkészülési mérkőzését. A Kaposvár elleni hazai találkozón az első félidőben jól játszottak a házigazdák, kétgólos előnyre tettek szert, ám a szünet után a vendégek egyenlítettek, így 2-2-vel zárult a meccs.

Az NB II-es csapatokkal kapcsolatos hír, hogy elkészült a bajnokság sorsolása. Eszerint a PMFC július 30-án, az első fordulóban hazai pályán a Mosonmagyaróvárral találkozik, és a Kozármislenynek sem kell utaznia, a Tiszakécske lesz a vendég a nyitányon.

Eredmények: BFC Siófok–PMFC 0-1, gólszerző: Bukovics (38.); Érd–HR-Rent Kozármisleny 3-3, kozármislenyi gólszerzők: Barkóczi, Molnár, Tóth; Szentlőrinc–Kaposvár 2-2, szentlőrinci gólszerzők: Ulrich, Rétyi.