Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári szünetnek vége, ismét lehet focimeccsre járni: a hétvégén elrajtolt az NB II-es bajnokság. A három baranyai közül csak egynek termett babér, egyedül a PMFC szerzett pontokat.

A három baranyai NB II-es labdarúgócsapat közül csak a PMFC kezdte hazai pályán a 2022/2023-as bajnokságot, s miután verhető ellenfél, a Békéscsaba érkezett Újmecsekaljára, a piros-feketék nem is hagyták ki a ziccert. Harcos, küzdelmes meccs volt, amelyen látszott, hogy a pécsiek futballozni akarnak, ezt pedig értékelte a közönség. Adódtak helyzetek mindkét kapu előtt, de sokáig nem esett gól – aztán a 71. percben betalált a nyáron szerződtetett Tóth-Gábor Kristóf, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy meglegyen a három pont!

A bajnokság nyitó mérkőzését még szombaton a Szentlőrinc játszotta a Gyirmót FC Győr otthonában, s bizony nincs mit szépíteni, a vendégeknek szemernyi esélyük sem volt a pontszerzésre. Még harminc perc sem telt el, amikor az előző szezonban még az élvonalban szereplő, bajnokesélyes hazaiak már 3-0-ra vezettek – a vége 4-0 lett. Kész szerencse, hogy a lőrinci kapus, Prokop jól védett…

Idegenben kezdte meg NB II-es szereplését a mezőny újonca, a HR-Rent Kozármisleny is. Bár egyértelműen a Soroksár tűnt esélyesebbnek, az első félidő majdnem lement gól nélkül. De csak majdnem: a hazaiak az utolsó pillanatban betaláltak. A második félidő elején (51. perc) aztán Bartha László révén egyenlítettek a mislenyiek, de nem sokáig örülhettek, mert öt perccel később gólt kaptak, majd a Soroksár még egyszer betalált, s ezzel beállította a 3-1-es végeredményt.

Eredmények: PMFC–Békéscsaba 1-0, Gyirmót FC Győr–Szentlőrinc 4-0, Soroksár–HR-Rent Kozármisleny 3-1.

Az NB III. Közép csoportjában: Majos–PTE-PEAC 2-0.