Címlap Sport Hamarosan nyi...

Hamarosan nyit a Nevkó uszodája

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Apáczai Nevelési Központ 25 méteres medencével rendelkező uszodája még október elején zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai. A szakemberek csővezetékeket cseréltek ki, valamint speciális fóliával burkolták be a medencét, ami meggátolja a vízszivárgást az épület alsó szintjén.

Az önkormányzat közlése szerint a felújítás részeként még el kell végezni a falak tisztasági festését. A takarítást követően kerülhetnek a helyükre a zuhanyzók elválasztó műanyag falai, és a szellőzőrendszer kivezető csöveit is elhelyezik.

Bár a medencét már korábban feltöltötték ún. áztatóvízzel, ezt a népegészségügyi előírások alapján egy meghatározott időt követően le kellett engedni. Jelenleg a medence ismételt felöltése és az uszoda gépészeti berendezéseinek beüzemelése zajlik. A víz vegyszerezése és 27-28 Celsius fokra történő felmelegítése után a vízforgatás már teljes kapacitással fog működni.

Így a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei rövidesen el tudják végezni a szükséges ellenőrzést, továbbá a vízmintát is le tudják venni. Amennyiben a vízminta megfelelőnek bizonyul, és az ellenőrzések során sem találnak hiányosságot a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai, úgy az uszoda engedélyt kap a nyitásra.

A Dr. Anatolij Petrov Uszoda a fentiek alapján várhatóan február 6-ától tudja újra fogadni az úszókat.