A nyerő pécsi trió az ügyvezetővel, Gőbl Gáborral: Herger Salamon (balra), Rátgéber Tamás és Scherer Bálint is hosszabbított
Címlap Sport Három fiatal,...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs szerződést hosszabbított három olyan fiatal játékossal, akik különösen értékesek, hiszen amellett, hogy megértek a feladatra, gyakorlatilag az első naptól az Akadémia rendszerében dolgoztak és fejlődtek, nem mellesleg mindhárman pécsiek! A trió: Herger Salamon, Scherer Bálint és Rátgéber Tamás.

Az NKA Universitas Pécs férfi kosarasai számára vasárnap befejeződött szezon során jó volt látni, hogy nem csak a tapasztaltabb magyar játékosokra, valamint a légiósokra számítanak, hanem azokra a fiatalokra is, akik az akadémiai rendszer növendékei. Közülük hárommal, Herger Salamonnal, Rátgéber Tamással és Scherer Bálinttal szerződést hosszabbítottak.

Ők azok a fiatalok, akik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia utánpótlásában végigjárták a ranglétrát, vették az akadályokat, és folyamatos fejlődésüknek, megfelelő hozzáállásuknak köszönhetően eljutottak odáig, hogy érettek a feladatra, az NB I. A-csoportos szereplésre. Külön öröm, hogy mindhárman pécsiek, ami nagyon sokat jelent, nem mellesleg a Pécsi Tudományegyetem hallgatói! A fiatalszabályt eltörölték, ennek ellenére is számítanak rájuk, ami jelzi, hogy teljes értékű felnőtt játékosnak tekintik őket, akik megállják a helyüket a legmagasabb szinten is.

Herger Salamon: – Nagyon örülök annak, hogy további két évig még biztosan az NKA Universitas Pécs játékosa leszek! Remélem, hogy ebben az időszakban is elérjük azokat a célokat, amiket magunk elé tűzünk, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ez sikerüljön. Persze szeretném azt is elérni, hogy a saját egyéni céljaim megvalósuljanak!

Rátgéber Tamás: – Számomra hatalmas öröm, hogy folytatni tudjuk a munkát a srácokkal és a kiváló szakmai stábbal! Úgy érzem, jó úton indult el a csapat az élvonalban, és már várom, hogy tovább haladjunk és fejlődjünk ezen az úton a következő szezonban!

Scherer Bálint: – Az elmúlt szezon, illetve szezonok sikeres munkája után nagyon örülök annak, hogy tovább folytathatom a csapattal a közös fejlődést. Szeretek itt lenni, élvezem a közös munkát, ráadásul nekem ez az otthonom, ezért nem is volt kérdés számomra, hogy hosszabbítunk-e. Izgatottan várom, hogy az előttünk álló időszakban további sikereket érhessünk el!

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a folytatásra, pécsi srácok!