Kozármislenyben nagyon szeretik a futballt, sokan járnak ki a meccsekre, s mindenki abban bízik, hogy a kedvencek bentmaradnak az NB II-ben (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Három mérkőzé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak három forduló van vissza a labdarúgó NB II. 2022/2023-as szezonjából, s a három baranyai csapat közül csak a PMFC-t nem érinti a bentmaradásért vívott ádáz csata. A Szentlőrincnek és a HR-Rent Kozármislenynek az életéért kell küzdenie a hátralévő meccseken.

Néhány álmatlan éjszakája biztosan volt a tavaszi szezon során Feleki Attilának és Kovácsevics Csabának, s bizony az is elképzelhető, hogy egy-két ősz hajszálat is begyűjtöttek. A HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc tulajdonosait alaposan megviselhette az a hullámvasutazás, amit az NB II-es labdarúgócsapatuk produkált: hol jobban, hol rosszabbul állt az együttesük, hol optimistán, hol pesszimistán festett a jövőkép.

Nos, három fordulóval a bajnokság vége előtt az örömteli hír az, hogy bentmaradásért folytatott küzdelemben érintett két baranyai csapat közül egyik sincs kieső helyen! A Szentlőrinc mindezt a vasárnapi győzelmének köszönheti, amivel életben tartotta a reményeit, a kozármislenyiek pedig ugyan elbukták a Nyíregyháza elleni hazai rangadót, de az elmúlt hetekben nagyon sokat tettek azért, hogy végül alattuk húzzák meg a vonalat. Ami nyugodtan kijelenthető, hogy osztályozó nélkül a szezon végén mindkettő nem fog búcsúzni a másodosztálytól, a Dorog ugyanis kibérelte az utolsó helyet, így már csak az a kérdés, melyik lesz az a másik csapat, amely aláhull – jelenleg a Békéscsaba áll kieső pozícióban. A kiírás szerint egyébiránt az utolsó kettő búcsúzik, a felette lévő három pedig osztályozót játszik az NB III-as csoportok bajnokaival.

Az nem kérdés, hogy mindkét csapat képes lehet a bentmaradás kiharcolására. Azt viszont nehéz lenne megjósolni, hogy melyiknek sikerül: a sorsolásuk abból a szempontból hasonló, hogy mind a Szentlőrinc, mind a Kozármisleny két meccset játszik idegenben a hátralévő három fordulóban, és csak egyet otthon. A lőrinciek esetében kifejezetten pikáns mozzanat az, hogy azt az egy, vélhetően igen fontos hazai bajnokijukat pont a PMFC ellen vívják majd meg – a megyei rivális a mennybe viheti, vagy akár a pokolba is taszíthatja őket.

Bízunk benne, hogy mindkét csapat sikerrel veszi majd az akadályt, és egyiktől sem kell majd búcsúznunk a szezon végén. Más kérdés, hogy három NB II-es együttes biztosan nem kell Baranyába, de ezt a helyzetet majd az idő megoldja – a leginkább annak örülnénk, ha a PMFC a közeljövőben visszakapaszkodnak a legjobbak közé!

A hátralévő mérkőzések
PMFC:
MTK (otthon), Szentlőrinc (idegenben), Dorog (otthon)
Szentlőrinc: Ajka (idegenben), PMFC (otthon), Kazincbarcika (idegenben)
HR-Rent Kozármisleny: ETO FC Győr (idegenben), Szombathelyi Haladás (otthon), Siófok (idegenben)