A pécsi lányok megdolgoztak a negyedik bajnoki győzelmükért, Rátkai Eszter tíz pontot tett a közösbe (Fotó: NKA Universitas Pécs/Németh József)
Címlap Sport Hibátlanok a ...

Nagyon kemény menet kellős közepén van a pécsi nőikosárlabda-csapat, az NKA Universitas Pécs, amely vasárnap győzött a BEAC ellen, szerdán pedig már Európa Kupa-meccset játszik a Lauberben.

Szerdán még Olaszországban vitézkezdett Zseljko Djokics együttese, vasárnap pedig hazai pályán, a Lauber Dezső Sportcsarnokban a BEAC-ot fogadta. A bajnoki meccs kissé döcögősen folydogált a nagyszünetig, a pécsi lányok védekezése nem volt túl acélos, hiszen 53-46 volt az állás. A folytatásban aztán helyükre kerültek a dolgok, jól szórakoztak a szurkolók, mert szép dolgokat produkáltak Törökék, szórták a pontokat, és végül 102-74-es győzelmet arattak.

Mindez ezt jelenti, hogy a pécsi egyetemi csapat négy forduló után négy győzelemnél tart, vagyis hibátlan teljesítménnyel menetel a bajnokságban. A nemzetközi porondon, az Európa Kupában szerdán újabb feladat vár a lányokra, az első hazai meccsre kerül sor, amikor is a Jereváni Rókák látogatnak a Lauberbe. Érdekes mérkőzésre van kilátás az örményekkel szemben, a pécsi csapatnál bíznak benne, hogy sokan kijönnek majd szurkolni, mert kell a lelátóról érkező támogatás!

(A sors produkál fura, vicces dolgokat. Amikor rákerestem a jereváni rókákra, a neten az első hír az volt, hogy a soproni Jereván lakótelepen fényes nappal sétálgat egy róka… Hát, most el kell jönnie Pécsre.)

Zseljko Djokics: – A TF elleni kemény meccs után rögtön elutaztunk Olaszországba a kupamérkőzésre, ahonnan hajnalban indultunk vissza Pécsre, ahová meglehetősen fáradtan érkeztünk meg. Így döntenünk kellett, hogy edzéssel vagy pihenéssel készülünk-e a BEAC elleni bajnokira. Végül a kondizás mellett döntöttünk, és talán ez látszott meg rajtunk az első félidőben. A szünetben aztán elbeszélgettünk, és a második félidőben már úgy játszottunk, ahogy szerettem volna. Ennek nagyon örülök, mert feladatomnak tartom, hogy Pécsett újra állandó téma legyen a női kosárlabda, és ehhez élvezetesen és eredményesen is kell játszanunk.

NKA Universitas Pécs–E.ON ELTE BEAC 102-74 (27-24, 26-22, 33-15, 16-13)

Női kosárlabda NB I. A csoport, 4. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Csabai-Kaskötő Brigitta, Söjtöry Tamás, Szilágyi Bálint. NKA Universitas Pécs: Rátkai 10/3, Smailbegovic 8/6, Held 11/9, Kiss A. 8, Josepovits 4. Csere: Reisingerova 13, Török 12, Studer 7/3, Laczkó 9/3, Olawuyi 8, Tóth O. 8/3, Zsebe-Weninger 4. Vezetőedző: Zseljko Djokics. E.ON ELTE BEAC: Milkovics 6/6, Moore 11, Rakita 3, Ozola 10/6, Jones 17. Csere: Vég-Dudás 2, Dobó 3, Drahos 9/3, Szauter 7/3, Bajzáth 6. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.