Címlap Sport Ismét győzött...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon nehéz bajnokit nyert meg az NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata az NB I. B Piros csoportban: egy végig izgalmas, kiélezett meccsen öt ponttal győzött a Jászberény otthonában.

Az NKA Pécs a tabella éléről várta ezt a bajnokit, s miután a célja az, hogy ott is maradjon az alapszakasz végéig, ezt a meccset is meg akarta nyerni. Mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű, de ebben az osztályban egyetlen mérkőzés sem az. A Jászberény sem adta könnyen a bőrét: jellemző, hogy bár mindegyik negyedet megnyerték a pécsiek, végül mindössze ötpontos győzelmet arattak! Többször is elhúztak a hazaiaktól, a harmadik és az utolsó negyedben is vezettek tízzel, de az ellenfél nagyon szívós volt, rendre visszakapaszkodott – nyerni azonban nem tudott.

A pécsi csapatban nagyon jó napot fogott ki Nemanja Djordjevics és Meleg Gergő is, előbbi dupla-duplázott, 28 pontja mellett ugyanis 14 lepattanót is szerzett, utóbbi pedig úgy dobott 22 pontot, hogy mindössze egy közelit és egy büntetőt hibázott el!

Ivica Mavrenski: – Jászberényben mindig nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk, ma sem volt ez másként. Tudtuk, hogy nehéz itt győzni. A mérkőzésen voltak jobb és gyengébb periódusaink is, ugyanakkor örülök annak, hogy minden negyedet meg tudtunk nyerni. Nagyon fontos győzelem ez számunkra. Igazi férfias küzdelem zajlott a pályán. Gratulálok a csapatomnak és a Jászberénynek is, sok sikert kívánok ellenfelünknek a folytatásra!

Jászberény–NKA Pécs 76-81 (19-20, 17-18, 22-24, 18-19)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 23. forduló. Jászberény: Kucsora 6, Dunai 7/3, Rosic 11/9, Olasz 6, Ivosev 18/6. Csere: Mester 12/3, Homoki 9, Csík 6, Czirbus 1, Meleg K. Vezetőedző: Miljan Rakics. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 5/3, Kollár, Kovács P. 8/3, Meleg G. 22/3, Djordjevics 28/6. Csere: Meszlényi 6/6, Lados 5/3, Rátvay 4, Benke, Scherer 3/3, Kazy. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.