Egyelőre nagy kérdés, ki lát fantáziát az NB III-ra készülő PMFC-ben, ki lesz az új tulajdonos
Címlap Sport Jó jel: új tu...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsiek kedvenc futballklubja, a PMFC tulajdonosváltás előtt áll. Egyelőre nem nyilvános, hogy ki, illetve milyen cégcsoport lehet a befutó, de az kétségtelenül örömteli, hogy az NB III-ra készülő csapatnál nem állt meg az élet, sorra jönnek az új játékosok, erősítik a keretet.

A PMFC-nek jelenleg a GVC cégcsoport vezetője, György Tamás a tulajdonosa. A közétkeztetésben érdekelt üzletembernek sokat köszönhet a klub, hiszen anyagilag semmilyen probléma nem merült fel, más kérdés, hogy szakmailag csődöt mondtak a piros-feketék, hiszen kiestek a másodosztályból, és most már az NB III-ra készülnek.

Ez Pécsett kevés!

Az utóbbi időszakban sokan szorgalmazták, hogy szükség lenne a tulajdonosi szerkezet megváltoztatására, s az erre való törekvés most el is indult. A közeljövőben tulajdonosváltás lesz a klubnál, ugyanakkor György Tamás sem engedi el a PMFC kezét: információink szerint az üzletember a következő egy-két évben szponzorként még anyagi segítséget fog nyújtani.

Azt a kérdést, hogy ki lesz az új tulajdonos, egyelőre nem lehet megválaszolni. Az biztos, hogy ismét színre lépett Rabi Csaba, aki ezer szállal kötődik a PMFC-hez, és mindig igyekezett minden tőle telhetőt megtenni a klubért – a váltásban most főszerepet vállal. Lapunk úgy tudja, helyi támogatókkal, szponzorokkal is tárgyalnak, jelentőssé válhat az önkormányzat szerepvállalása, valamint nagy cégcsoportokat is megkerestek, információink szerint felvették a kapcsolatot a Wallis csoporttal. A magyar milliárdos, Veres Tibor számára, aki a Forbes becslése szerint az ország ötödik leggazdagabb embere közel 300 milliárd forintos vagyonnal, nem ismeretlen a szerepvállalás a futballban, hiszen tavaly a másodosztályba feljutó BVSC-Zugló főszponzora lett. Miután a fővárosi csapat bentmaradt, jó kérdés, miért látná támogatásra érdemesnek a Wallis a PMFC-t?!

A pécsi piros-feketék kapcsán több pletyka is szárnyra kapott az utóbbi időben. Többen felvetették, hogy a Budapest Honvéd, vagy a Budafok korábbi tulajdonosa vállal majd szerepet Pécsett, de ezeket a híreszteléseket az általunk megkérdezett bennfentesek valótlannak titulálták.

Egyelőre tehát mindössze annyi biztos, hogy a közeljövőben gazdát cserél a PMFC, információink szerint szeptemberre lezajlik a váltás. A csapat megerősítésével azonban nyilván nem lehet addig várni, és jó látni, hogy sorra érkeznek az új játékosok a piros-feketékhez. A keret alaposan átalakul, hiszen sokan távoztak, de a napokban érkezett Wirth Dániel már a tizedik nyári igazolás volt – Aczél Zoltán vezetőedzőnek tehát lesz elég futballistája, már „csak” össze kell rakni a legütőképesebb csapatot!