A pécsi csapat sokat tett a győzelemért, több helyzetet is kidolgozott a Vasas ellen, de végül meg kellett elégednie egy ponttal
Címlap Sport Jó meccset já...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két gól nélküli döntetlen között igen nagy tud lenni a különbség: a PMFC többször játszott unalmas 0-0-t, a ma esti azonban nem volt az, a szurkolók élvezték a Vasas elleni derbit.

Sokan voltak kíváncsiak arra, vajon mire mennek majd a pécsi kedvencek a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Vasas ellen hazai pályán. Félnivalójuk nem volt Helesfayéknak, elvégre három fordulót követően még veretlenek voltak, gólt sem kaptak, nem mellesleg több pontjuk volt, mint az angyalföldieknek – és ez utóbbi most, a meccs után is elmondható!

Weitner Ádám együttese kifejezetten jó első félidőt produkált, több gólhelyzetet is kidolgozott, de Tóth-Gábor Kristófnak ezúttal nem megy úgy, mint korábban: volt időszak, amikor a füléről is a kapuba pattant a labda, manapság azonban nem ilyen passzban van. A félidőben 0-0-ra állt a mérkőzés, a szünet után pedig már a Vasas is magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Ebben a negyvenöt percben már Helesfay tudására is szükség volt, a vendégek ugyanis többször is próbálkoztak, de az NB II. egyik legjobb kapusának az eszén nem tudtak túljárni. Pécsi oldalon is volt esély a gólszerzésre, Vas Bence a lécet találta telibe, Bukovics lövésénél pedig Uram védett nagyot. A vége 0-0 lett, amiért abszolút dicséret illeti a pécsi fiúkat, mert egy erős csapat ellen szereztek pontot, nem mellesleg a statisztika is bizonyítja, hogy sokat tettek a sikerért: a kapura lövések tekintetében 9-5-re, a kaput eltaláló lövéseknél 3-2-re, a szögleteknél pedig 12-3-ra „nyertek”!

A másik baranyai csapatra, a HR-Rent Kozármislenyre még nehezebb feladat várt, hiszen a pokolian megerősített ETO FC Győrhöz utazott – első ránézésére nem sok esélyt lehetett adni a vendégek pontszerzésére. A mislenyi fiúk azonban többször bizonyították már korábban, hogy senkitől sem ijednek meg, s ezúttal sem kellett szégyenkezve lejönniük a pályáról. A házigazdák ugyan hamar előnybe kerültek (érdemes megjegyezni: Riquelme lőtt gólt, aki ugyan nem a régi kedvenc, de azért nem hangzik ez rosszul), ám a második félidőben Kirchner révén egyenlített a Kozármisleny. Felcsillant tehát a remény, néhány perccel később azonban a Győr ismét betalált (nos, ekkor Diarra volt eredményes), s végül 2-1-re meg is nyerte a mérkőzést.

Eredmények: PMFC–Vasas 0-0, ETO FC Győr–HR-Rent Kozármisleny 2-1 (gólszerzők: Riquelme 10., Diarra 66., ill. Kirchner 59.).