Mindkét csapat nagyot küzdött, de a végén csak a pécsiek örülhettek (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Jobb volt, mi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok szurkoló, jó hangulat, kapufák, gólok, némi böllenkedés a pályán – volt minden a PMFC–Szentlőrinc fociderbin, ami élvezetessé, izgalmassá tesz egy meccset. A végén a házigazda pécsiek örülhettek, akik az utolsó pillanatban csikarták ki a győzelmet.

A katari vébén tele már a padlás a 0-0-s mérkőzésekkel, így aztán nagyon bíztunk benne a baranyai derbi előtt, hogy itt lesznek helyzetek, lesznek gólok, lesz izgalom. Azt egyébként öröm volt látni, hogy hideg idő ide vagy oda, elég szépen megtelt a lelátó, kétezren biztosan kijöttek a PMFC–Szentlőrinc rangadóra.

Nem bánták meg, hogy nem a Belgium–Marokkót kukkolták a tévében! A két baranyai csapat ugyanis kifejezetten jó meccset rittyentett az újmecsekaljai szürkületbe: Szabó Máté lövése után már a 7. percben a kapufán csattant a labda. Az első félidőben nem lehetett unatkozni, hol ezen, hol azon az oldalon alakult ki helyzet. A lehetőségekkel a pécsiek sáfárkodtak jobban, hiszen egy nagy lőrinci védelmi hibát kihasználva hamar vezetést szereztek, miután Nikitscher a félpályához közelről lőtt a rosszul kimozduló, bizonytalankodó Prokop mellett a kapu jobb oldalába (1-0). Hamar jött a válasz, Daróczi lövése gólt ért volna, de a labda most is a kapufán csattant – ekkor már érezni lehetett, hogy ezen a mérkőzésen kinek van szerencséje.

Az élvezetes első félidő végén 1-0-t mutatott az eredményjelző, elégedettek is voltak a pécsi drukkerek. A folytatásban már sokkal jobban muzsikált a házigazdák védelme, jóval kevesebb dolga volt Helesfaynak, mint korábban, kollégája, Prokop azonban nem unatkozott. Kétszer Gera, egyszer Tóth-Gábor szerzett majdnem gólt, ám a lőrinci kapus mindannyiszor védett. A játékosokon látszott, hogy a hajrához közeledve egyre nő a feszültség, ment az adok-kapok rendesen, de azért a futballra is figyeltek. Már-már úgy tűnt, marad az egygólos pécsi előny, amikor a 84. percben Grumics révén egyenlített a Szentlőrinc: a támadó Szabó Máté szöglete után vágta kapásból a hálóba a labdát (1-1). Volt még vissza a hosszabbítással együtt közel tíz perc – ami pont elég volt arra, hogy a PMFC kicsikarja a győzelmet. Már a ráadásban jártunk, amikor Svedyuk pontosan ívelte a kapu elé a labdát, ahol természetesen az a Harsányi érkezett, aki az előző szezonban még a lőrincieket erősítette, s közelről befejelte a második pécsi gólt (2-1).

A PMFC a kilencedik győzelmét aratta ebben a szezonban, továbbra is veretlen, és még mindig a feljutást érő második helyen áll – a DVTK mögött és a Szeged előtt. A szentlőrincieknek nagyon jól jött volna az egy pont is, hiszen ezzel megszakadt volna a négymeccses vereségsorozatuk, ám miután nem sikerült megtartaniuk a döntetlent, már zsinórban öt fiaskónál tartanak.

PMFC–Szentlőrinc 2-1 (1-0)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 18. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Berke Balázs. PMFC: Helesfay – Svedyuk (Marques-Airosa, 92.), Rácz, Katona, Hadaró – Kesztyűs – Gera Z., Nikitscher, Kocsis (Terbe, 71.), Harsányi – Tóth-Gábor. Megbízott edző: Lazar Sztanisics. Szentlőrinc: Prokop – Lénárt, Havas, Nagy Zs., Kiss-Szemán – Németh E. – Rétyi (Tamás L., 90.), László D. (Grumics, 71.), Daróczi (Vidnyánszky M., 82.), Szabó M. – Filipovics (Mervó, 71.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Sárga lap: Hadaró (12.), Katona (12.), Harsányi (42.), ill. Havas (56.), Lénárt (56.), Rétyi (73.), Prokop (92.), Grumics (92.).

Gólszerzők: Nikitscher (13.), Harsányi (91.), ill. Grumics (84.).

13. perc: Hatalmasat hibázott a szentlőrinci védelem, Kocsistól kapott kiváló labdát a pálya közepén Nikitscher, s miután Prokop nagyon messze kint áll a kapujából, közel 40 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-0).

84. perc: Szabó Máté tört be a 16-oson belülre, jobbról a kapu bal oldalát vette célba, Helesfay szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást Szabó Máté végezte el, a labda Grumicshoz került, aki kapásból, 12 méterről nagy erővel a kapu közepébe vágta (1-1).

91. perc: Svedyuk ívelte be a labdát, Harsányi pedig balról, 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1).

A harmadik baranyai NB II-es labdarúgócsapat, a HR-Rent Kozármisleny egészen fura mérkőzést játszott a Haladás otthonában, Szombathelyen. Már akkor is ingattuk a fejünket, amikor a 19. percben 2-1-re állt a meccs, pedig még sehol nem volt a vége! A félidőig hét gólig jutottak a csapatok (5-2), hogy aztán a folytatásban még hármat hozzátegyenek, és végül 6-4-es végeredmény szülessen.

Az NB II-es tabella állása: 1. DVTK 40 pont, 2. PMFC 36, 3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 34, …16. Szentlőrinc 20, …19. HR-Rent Kozármisleny 15.