A legutóbbi négy hazai meccsét megnyerte a pécsi férfi csapat, nem csoda, hogy rendszerint jó a hangulat az NKA Arénában!
Címlap Sport Jön a Sopron ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akik nagyon szeretik a kosárlabdát, a szombati ebéd után gyakorlatilag beköltözhetnek az NKA Arénába, ahol délután két izgalmas, színvonalas mérkőzésre kerül sor. Először az NKA Universitas Pécs női csapata a Sopronnal csap össze, majd a férfiak a Körmendet fogadják.

Az NKA Universitas Pécs női csapata a negyeddöntőnél tart, amelynek első mérkőzésén kikapott Sopronban. Most jön a visszavágó, s miután a tabella ötödik helyezettje találkozik a negyedikkel, jó esély van arra, hogy a pécsi lányok egyenlítsenek. Ehhez persze tudásuk legjavát kell nyújtaniuk a 14.30-kor kezdődő meccsen. (Érdemes lesz időben érkezni, mert a gyerekeket húsvéti meglepetés ajándékkal várják, amelyek a készlet erejéig lesznek elérhetőek.)

– Le kell futnunk őket, a Sopron ugyanis egy idősebb, tapasztaltabb csapat – mondta Peyton Williams, a pécsiek amerikai centere. – Több kulcsjátékosuk is sérült, ezeket a dolgokat igyekszünk a magunk javára fordítani. A legjobb tudásunk szerint, csapatként kell pályára lépnünk ellenük!

A női meccs után jön egy élvonalbeli férfi derbi (18.00), ami pokoli izgalmasnak ígérkezik. A tét ugyanis hatalmas: a playoffba kerülésért harcol az NKA Universitas Pécs és az Egis Körmend. Csirke Ferenc együttese számára egyszerű a képlet, ha győz, akkor a legjobb nyolc között folytathatja, vagyis a továbbiakban már nem a bentmaradásért, hanem a minél előkelőbb végső helyezésért küzdhet. Nem kis dolog egy újonctól!

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy az első évben, amikor az élvonalban szerepelünk, az alapszakasz záró meccse dönt a playoffról számunkra – mondta Csirke Ferenc vezetőedző. – Egy nagyon erős kerettel rendelkező Körmend lesz az ellenfelünk. Ilyen-olyan okok miatt elbukták az előző mérkőzéseiket, de ez egyáltalán nem altat el minket, mi a legjobbját nyújtó Körmendre készültünk! Várjuk a szurkolóinkat, hogy velük együtt sikerüljön a győzelem, nagy szükség lesz rájuk!

Szombaton délután 14.30-tól tehát NKA Universitas Pécs–Sopron Basket női negyeddöntő, 18.00 órától pedig NKA Universitas Pécs–Egis Körmend férfi bajnoki. Utóbbival kapcsolatban a pécsi klub azt kéri a szurkolóktól, aki teheti, jöjjön fehérben, mert fehérbe kívánják öltöztetni az egész lelátót. Ezen ne múljon a hazai siker!