Címlap Sport Kapitális pon...

Kapitális pontyot fogott a pécsi vízilabdázók edzője

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem szűkmarkú a messze földön híres merenyei horgásztó a pécsi vízilabdacsapat, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzőjével, Török Viktorral és barátaival: több gyönyörű ponty mellett egy igazán kapitálisat is partra kényszerítettek.

Hatalmas ponttyal fotózkodott szerdán félig a merenyei tóban állva Török Viktor. Egy gyönyörű pikkelyest, egy kapitális tőpontyot kényszerített megadásra a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője, s bár nem a vízfelület legnagyobb potykája, a Púpos akadt a horgára, azért a kifogott példány nyugodtan lehetne a Púpos legidősebb fia…

– Gyönyörű, huszonnyolc kilós hal volt! – mesélte a Pécs Aktuálnak Török Viktor. – Meglepő, de nem kellett volna olyan hosszan küzdeni, elment egyszer jobbra, egyszer balra, s olyan húsz perc után a parton volt.

A súlyából fakadóan biztosan jó étvággyal megáldott ponty az ananászos-narancsos bojlinak nem tudott ellenállni, ami egy ananászos pop uppal volt kiegészítve. Természetesen a mérlegelést követően mehetett vissza a tóba, hogy a jövőben más horgászoknak is örömet szerezzen.

Török Viktorék pedig folytatták a hétfőn megkezdett pecát, péntekig várják az újabb jelentkezőket. Mondjuk nincs okuk a panaszra az eddigieket illetően, mert jó néhány 15 kiló feletti pontyot megfogtak már, sőt, egy szép harcsa is rajtavesztett a falánkságán.

– Öten vagyunk kint, a miskolci barátaimmal jöttünk el Merenyére. Mindenkinek nagyon tetszik ez a hely, jól érezzük magunkat, számunkra ez amolyan csapatépítés, fél nyaralással ér fel. Annak idején Miskolcon szerettem meg a horgászatot a nagybátyám révén, néhány éve pedig belevágtunk a bojlizásba. Elárulom, a pécsi csapat tagjai között is akad jó néhány horgász, úgyhogy szoktunk együtt járni, elsősorban az olaszi tóra.

S hogy mi fogja meg a meccsek közben ezer fokon égő edzőt a pecázásban?

„Az elképesztő csend és a nyugalom! Teljesen ki tudok kapcsolni, úgyhogy abszolút nem érdekel, ha nem fogok semmit!”

Azért általában fog! A merenyei pontyra azt hittük, hogy élete hala, de nem, fogott már ennél nagyobbat is: a Balatonból egy 32,4 kilósat is partra terelt már.

Nyugodtan mondhatjuk, jó „szezonja” van Török Viktornak. Amellett, hogy sikeres a tóparton, a medence mellett is maradandót alkotott a csapatával az elmúlt idényben!

– Tizenhárom éve vártunk erre az eredményre: a nyolcadik helyen végeztünk! Elég fiatal csapatunk volt, a költségvetésünk sem túl magas, úgyhogy ez egy igen szép eredmény volt – mondta a tréner.

Egy kalappal péntekig, fiúk!

A fotózkodás és a mérlegelés után mehetett vissza a vízbe
A medence partján nincs olyan nyugalom, mint mondjuk Merenyében