A mérkőzés után a kosarasok üzentek az egyik kis hoboli szurkolójuknak, Sárinak, akinek jobbulást kívántak, és mielőbb visszavárják a lelátóra (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport A pécsi lányo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal egy percig sem kellett izgulni a pécsi női kosarasok hazai bajnokiján: a Vasas elleni mérkőzésen magabiztos győzelmet arattak Kiss Virágék, csakúgy, mint az NKA Pécs férfi csapata Veszprémben.

Nagyon sűrű a programja a pécsi női kosárlabdacsapatnak, de ezt senki sem bánja, hiszen ez azt jelenti, hogy nem csak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is vannak feladatai a Jovan Gorec irányította együttesnek. A Pöstyén elleni szerdai diadal után (ami továbbjutást ért az Európa Kupában) vasárnap délután a Vasast fogadták Wentzel Nóráék, akik az első negyedben tekintélyes előnyre tettek szert (24-14). A meccs középső szakaszában jól tartották magukat a vendégek, nem nőtt a különbség, az utolsó felvonásban azonban minden eldőlt, miután ebben a negyedben a Vasas csak 8 pontra volt képes, így a végeredmény 76-56 lett.

A mérkőzés után a pécsi lányok egy kis felirattal üzentek az egyik szurkolójuknak, egy hoboli kislánynak, aki betegséggel bajlódik. „Erősödj meg, Sári, várunk vissza!” – így szólt az üzenet.

Az NKA Universitas PEAC a 16 bajnokijából 13-at megnyert, ennek köszönhetően továbbra is ott van az élbolyban, a legjobb négy között! Az Európa Kupában pedig a legjobb 16-ban vannak a pécsi lányok, akik a nyolcaddöntőben a francia Villeneuve d’Ascq LM gárdájával csatáznak majd: az első meccsre várhatóan január 26-án, csütörtökön kerül sor Pécsett, a visszavágót február 1-jén rendezik meg.

NKA Universitas PEAC–Vasas Akadémia 76-56 (24-14, 14-14, 19-20, 19-8)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 16. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 350 néző. Vezette: Győrfy Ruben, Földesi Ádám, Jankovics Viktor. NKA Universitas PEAC: Katanic 11, Laczkó, Calhoun 6/6, Burdick 15, Kiss V. 16. Csere: Wentzel 16/6, Simon Zs., Szücs R. 5/3, Sanchez 5, Rátkai, Kaszás-Pap 2, Olawuyi. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Az NKA Pécs felnőtt férfi csapata a sereghajtó vendége volt az NB I. B Piros csoportjának 16. fordulójában. A kiválóan szereplő, a tabella élén álló pécsi srácok semmit sem bíztak a véletlenre, komolyan vették a találkozót, ennek köszönhetően érvényesült a papírforma: 109-75-ös győzelmet arattak!
Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak, akik komolyan vették ezt a mérkőzést. Tudtuk, hogy a Veszprém egyáltalán nem egy rossz csapat, hiszen van több játékosuk is, aki képes egy meccsen húsz, harminc vagy akár még több pontot szerezni. Elégedett vagyok tehát a csapatom teljesítményével. A Veszprémnek szintén gratulálok a mai találkozóhoz, és sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevő részére!

Veszprém KK–NKA Pécs 75-109 (10-25, 19-22, 20-32, 26-30)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 16. forduló. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 8/3, Kovács P. 5/3, Kollár 9, Meleg G. 29/6, Djordjevics 8. Csere: Kazy 12/6, Rátvay 4, Scherer 22/12, Benke 4, Lados 4, Herger 2, Kármán 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

A pécsi csapat egyik másodedzője, Iványi Dalma ad instrukciókat a padon ülő játékosoknak (Fotó: NKA Universitas PEAC)
A nagyok mellett a kicsik is nagyon tudnak szurkolni a pécsi lányoknak (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Az NKA Universitas PEAC játékosai azt üzenték Sárinak, hogy erősödjön meg! (Fotó: NKA Universitas PEAC)