Harsányi István szép góljával vezetést szerzett a PMFC, de a védekezésben elkövetett hibák miatt a pécsieknek végül meg kellett elégedniük az egy ponttal (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Két góllal és...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas, közönségszórakoztató bajnokit játszott a PMFC a Siófokkal a tavaszi szezony nyitányán: a pécsiek szereztek vezetést, aztán a vendégek fordítottak, végül a felek kiegyeztek egy döntetlenben.

Jól kezdte a tavaszi szezont a PMFC, hiszen még félóra sem telt el, és máris előnybe került Harsányi István révén – a pécsi gólokra ősszel azért rendszerint jóval többet kellett várni. Sajnos abban is szokatlan volt ez a meccs, hogy a piros-feketék hibáztak védekezésben, ezt pedig kihasználta a Siófok, amely büntetőből egyenlített. Sőt, ha ez nem lett volna elég, négy perccel később a vezetést is megszerezték a vendégek, vagyis a félidőben elég rosszul nézett ki a helyzet hazai szempontból.

A folytatásban a PMFC-nek mennie kellett előre, a Siófoknak így több területe adódott – voltak is helyzetek mindkét oldalon. Gól azonban nagyon sokáig nem született, ám a 88. percben a pécsiek belső védője, Pejovic nem hibázott, a kapu vágta a labdát, és ezzel egyenlített. Ezt követően felforrósodott a hangulat, volt némi kakaskodás a pályán, aminek Hadaró itta meg a levét, aki piros lapot kapott, ám más nem történt, így végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Kulcsár Árpád: – Hazai pályán nyernünk kellett volna. A tavaszi első mérkőzés mindig lutri. Harminc percig azt játszottuk, amelyre készültünk, utána viszont két nem várt hibát vétettünk, de volt a csapatban tartás és erő.

Dragan Vukmir: – Az utolsó percekig kiegyenlített mérkőzés volt, bár kicsit belealudtunk az elejébe. Fordítottunk, de hiába voltak meg a lehetőségeink, nem zártuk le a mérkőzést.

PMFC–BFC Siófok 2-2 (1-2)

Labdarúgó-NB II., 19. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona Balázs (Kulman Tamás, Ring Kevin). PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovic, Majnovics (Hadaró, 83.) – Szeles (Krausz, 71.), Hudák (Vas, 83.) – Harsányi, Bukovics, Szabó M. (Miknyóczki, 60.) – Gera Za. (Rácz B., a szünetben). Vezetőedző: Kulcsár Árpád. Siófok: Winter – Varjas, Hegedűs, Vékony – Svedjuk (Szedlár, 83.), Kitl, Kovács B., Varga B. – Major, Németh, Gyurkits (László D., 71.). Vezetőedző: Vukmir Dragan.

Gólszerzők: Harsányi (21.), Pejovic (88.), ill. Kitl (29. – 11-esből), Németh (33.).

Kiállítva: Hadaró (91.).