Címlap Közélet Közösség Két medencés ...

Két medencés tanuszodát építenek Bólyban gyerekeknek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár még a Magyar Közlönyben hivatalosan nem jelent meg, a bólyiak és a járásban élők már örülhetnek. Két medencés csarnokot építenek Bólyban – tudtuk meg Hárs József polgármestertől.

2,3 milliárdot költhetnek erre Bólyban

Hét település közül Bóly az egyik, ahol hamarosan megkezdhetik a tanuszoda építését. A Pécshez közeli, igencsak fejlődő városban típusterv alapján készülhet el a gyerekek és sportolók uszodája.

Vízi sportra és tanulásra alkalmas medencéket építenek

– Két medence lesz. Az egyik vízi sportokra is alkalmas, azaz 14 méter széles és 25 méter hosszú, míg a másik egy tanuszoda. Ebben a kicsik úszásoktatását végezzük majd – tette hozzá Hárs József.

Pályáztak és nyertek

– A kormány támogatja a fedett uszodák építését a járási központokban. Így pályáztunk mi is és a harmadik kiírásban nyertünk – mondta a polgármester.

A város vezetése mindent előkészített már. Kiépítették az infrastruktúrát arra a területre, ahová az uszodát tervezik.

430 gyerek jár az iskolába, de a környék településeiről is ide jönnek majd

– Az iskola közelébe tervezett uszodához buszokkal szállítják majd a környék kistelepüléseiről a gyerekeket, így parkolókat is terveztünk, hogy könnyebb legyen a ki- és beszállás – mondta Hárs József.

A medencék mellett szauna is lesz. Az új bólyi tanuszoda építése várhatóan jövő tavasszal kezdődhet el.

Korábban írtuk: