Pellei Kristóf is hozzátette a magáét, egy gólt lőtt az ellenfélnek, ez is kellett a győzelemhez (Fotó: PVSK-Mecsek Füszért)
Címlap Sport Kicentizték a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pokoli izgalmas bajnokin szerezte meg a szezon első győzelmét a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es férfi vízilabdacsapata, amely az utolsó másodpercben lőtt góllal verte meg az UVSE-t.

A tizedik fordulónál tart már a férfi vízilabda OB I., s miután a pécsi csapatnak eddig egyetlen egyszer sem sikerült még nyernie, nagyon kellett már a siker. A vezetőség nem várta meg a szombati mérkőzést, kilenc nyeretlen mérkőzés után hétfőn edzőt váltott, Török Viktort a korábbi kiváló játékos, Rakonjac Zlatko váltotta.

Mondhatnánk, hogy bejött a húzás, hiszen a szintén a tabella hátsó régiójához tartozó UVSE-t végül megverte a PVSK-Mecsek Füszért, de miután Török Viktor eddig remekül irányította a csapatot, könnyen lehet, hogy ez most vele is összejött volna. Mindenesetre a babérokat már Rakonjac Zlatko aratta le, aki azért rögtön az első meccsen ízelítőt kapott abból, hogy mi vár majd rá a pécsi kispadon: nagyon úgy tűnt, hogy a kiélezett bajnoki döntetlennel ér véget, ám Keresztúri Márton az utolsó másodpercben bevágta a házigazdák nyolcadik gólját, akik ezzel megnyerték ezt a nagyon fontos mérkőzést.

Rakonjac Zlatko: – Természetesen nagyon boldogok vagyunk, mert egy küzdelmes, jó és rendkívül izgalmas mérkőzést sikerült megnyernünk. Fontos győzelmet arattunk, úgy érzem, jól védekeztünk, és ehhez párosult a rendkívüli küzdőszellem. Ma működött a szoros emberfogás is. Ebben a győzelemben benne van az előző edző, Török Viktor munkája is, hiszen néhány nap alatt nem lehet csodát tenni, mellette is mindenkinek köszönöm, aki segített ma. A közönségünk egyszerűen csodálatos volt, ebben a győzelemben ők is benne vannak. Nagyon kellett a hosszabb szünet előtti diadal.

PVSK-Mecsek Füszért–UVSE 8-7 (3-2, 1-2, 1-0, 3-3)

Férfi OB I., 10. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Rubos Károly, Petik András. A PVSK-Mecsek Füszért gólszerzői: Keresztúri 2, Lajkó 2, Némethy 2, Kolozsi 1, Pellei 1. Vezetőedző: Rakonjac Zlatko.