Nagyon jó csapatot alkotnak: a szőnyegen küzdenek, mint az oroszlánok, és szurkolni is fergetegesen tudnak (Fotó: Szmolka Nikoletta)
Címlap Sport Kisgyerekek n...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredményeket értek el a BJJ Pécs és a Bólyi Cápák SE sportolói a grappling (vagy brazil jiu jitsu) diákolimpia országos döntőjén: életre szóló élményt jelentett ez a nap nemcsak a fiatal versenyzőknek, hanem edzőjüknek, Szmolka Nikolettának is.

A Pestszentimrén megrendezett versenyen a két klub tizenhárom sportolója képviselte iskoláját, akik végül rengeteg érmet szereztek Gi és NoGi kategóriában. De nem elsősorban a kiváló eredmények miatt marad emlékezetes ez a diákolimpia.

– Csodálatos volt látni, ahogy küzdöttek ezek a gyerekek, lenyűgöző volt az a szív, amivel tatamira léptek – mondta a Pécs Aktuálnak az edző, Szmolka Nikoletta, akinek teljesen elment a hangja a verseny alatt, annyira buzdította tanítványait. – Tíz gyereknek most volt az első versenye, s bizony volt olyan, aki miután kikapott, nem akart tovább küzdeni. Kicsit beszélgettem vele, ezután visszament, és nagyon szépen végigdolgozott további három meccset! Nagyon jó volt ezt átélni. Miként azt is, hogy elképesztően jó csapatot alkottunk, mindenki lelkes volt: óriási szurkolást csaptunk annak, aki éppen a szőnyegen volt.

Egy rövid időre az edző is szőnyegre került, miután ugyanis kezdett elmenni a hangja, minél közelebbről volt kénytelen buzdítani a tanítványát, így kicsit felkúszott a tatamira – az egyik kollégája a lábánál fogva húzta le onnan.

A verseny egyik kis hőse kétségtelenül Sári Mirkó volt, aki miután Gi kategóriában a dobogó tetejére állt (mind a négy meccsét megnyerte), NoGi-ben két győzelmet követően kénytelen volt feladni a további küzdelmeket.

– A második mérkőzése elején érezte, hogy megsérült a könyöke, de ő ennek ellenére szó nélkül ment tovább, a sérülés jele sem látszott rajta, végül pedig karfeszítéssel feladásra kényszerítette ellenfelét. Csak a győzelme után jelezte, hogy valami nem stimmel a könyökével. Mivel az egészség és a jövő a cél, visszaléptünk a további mérkőzésektől. Mirkóra most egy kis felépülési időszak vár, de folytatjuk a szép utat. Gratulálok, bajnok!

Eredmények: Bencze Rebeka Gi kategória 2., NoGi 2.; Bodó-Mattyasovszky Cseperke Gi 3., NoGi 3.; Gerencsér Regina Tekla Gi 3.; Kövér Ábel Dániel Gi 2., NoGi 3.; Gyimesi Csongor Gábor Gi 2., NoGi 2.; Bodó-Mattyasovszky Botond Gi 3., NoGi 3.; Patacsi-Papp Ármin Gi 2., NoGi 3.; Németh Martin Ferenc Gi 4., NoGi 4.; Sári Mirkó Gi 1., NoGi 4.; Vészi Dávid Noel Gi 4., NoGi 4.; Skobrák Alex Gi 2., NoGi 1.; Nagy Károly Trisztán Gi 3., NoGi 3.; Szabó Tamás Gi 4., NoGi 4.

Sári Mirkó előbb legyőzte ellenfelét, majd jelezte, hogy megsérült a könyöke – egy igazi harcos