Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredményekkel zárták a serdülő országos bajnokságot a PEAC birkózói, hiszen három érmet is szereztek. Kiváló szakmai munka zajlik a szakosztálynál, ezt jelzi, hogy nyolc olyan versenyzőjük is van, akik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tagjai.

A serdülő országos bajnokság kétnapos küzdelmei során Soliman Youssef nagyot domborított, hiszen szombaton és vasárnap is dobogóra léphetett!

– Nagyon jó teljesítményt nyújtott, szombaton kötöttfogásban második, vasárnap szabadfogásban első helyen végzett – dicsérte tanítványát Garamvölgyi Gábor vezetőedző. – Youssef az egész évben ilyen jól versenyez, a hét országos versenye közül hatot megnyert, valamint van egy ezüstje, emellett győzött Bulgáriában egy nemzetközi viadalon, Romániában pedig bronzérmet szerzett. Egyedülálló, amit csinál, le a kalappal előtte!

A szakvezető hozzátette, nagyon örült Varga Regina aranyérmének is, aki most oda került, ahova a tehetsége predesztinálja. Sajnos az országos bajnokság nem volt teljesen tökéletes a pécsiek számára, mert Czabán Olivér vállsérülést szenvedett, ami minden bizonnyal éremtől fosztotta meg.

A PEAC birkózó szakosztályánál zajló remek szakmai munkát világosan jelzi a tény, hogy nyolc versenyzőjük is tagja a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiának (KIMBA), vagyis ott vannak az ország legjobbjai között. Hárman (Rodek Milán, Czakó Márk, Törőcsik Márk) a teljes program résztvevői, így ők fel is költöztek Budapestre, de továbbra is a PEAC sportolói, öten pedig (Soliman Youssef, Soliman Yasmin, Orbán Sándor, Varga Regina, Czakó Tifani) az alapprogramban vesznek részt.

– Utóbbiakkal minden héten megyünk fel Budapestre, hogy ott lehessenek az akadémia edzésén – mondta a Pécs Aktuálnak Garamvölgyi Gábor. – A szakosztálynak mintegy hatvan aktív versenyzője van, továbbá van például egy húsz-huszonöt fős ovis csoportunk is, aminek nagyon örülök, de elégedett sosem lehetek, mert a gyerek mindig kevés: a toborzással sosem szabad leállnunk!

A négy fős edzői stábbal működő szakosztály (Garamvölgyi munkáját Bak Barnabás, Turányi Ferenc és Szomor János segíti) idén a nemzetközi porondon is szép eredményeket ért el. Soliman Yasmin ott volt a juniorok Európa- és világbajnokságán is, mindkét versenyen kilencedik helyen végzett, amihez természetesen meg kellett nyernie a válogatókat és a junior magyar bajnokságot, míg öccse, Youssef a serdülő Eb-n a tizenkettedik helyen zárt.

A PEAC eredményei a Mogyoródon megrendezett serdülő kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokságon: Soliman Youssef 75-kg-ban kötöttfogásban ezüst-, szabadfogásban aranyérmes; Varga Regina női +66 kg-ban aranyérmes; Törőcsik Márk kötöttfogás 68 kg-ban 5. helyezett; Vágvölgyi Zalán kötöttfogás 62 kg-ban 5. helyezett; Czakó Tifani női 66 kg-ban 5. helyezett; Orbán Sándor 75 kg-ban és Kőszegi Richárd 85 kg-ban elsőéves serdülőkként nem lettek pontszerzők, de jövőre joggal várhatnak tőlük érmeket; Czabán Olivért szabadfogás 68 kg-ban sajnálatos vállsérülése akadályozta meg az éremszerzésben.

Soliman Youssef kétszer is dobogóra állhatott, szabadfogásban aranyéremnek örülhetett
Varga Regina ismét bizonyította, hogy sok van benne, országos bajnok lett