A legutóbbi hazai bajnokin, a Szeged ellen volt ok az örömre – most is jó esély van a pécsi fiúk győzelmére
Címlap Sport Kőkemény kosá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok örömet szerzett már a szurkolóinak a szezon során az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs, amely újonc létére a rájátszásba kerülésért harcol. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, szombat este (19.00) a Kecskemét elleni hazai meccset is meg kell nyerni!

Az alapszakaszból már csak három forduló van hátra, ilyenkor minden győzelemnek, vereségnek hatalmas jelentősége van. A pécsi csapat nagyon jól muzsikált a legutóbbi két hétben, hiszen Csirke Ferenc irányításával mindkét meccsét megnyerte: otthon a Szegedet, idegenben az Oroszlányt is legyőzte, ami nem kis fegyvertény!

Ennek a két sikernek is köszönhetően az NKA Universitas Pécs 10/13-as mérleggel a 9. helyen áll, vagyis mindössze egyetlen pozíció választja el a playoffba kerüléstől, ami ugyebár rögtön bentmaradást érne. Ezzel pedig máris a célban lennének Scherer Bálinték: a szezon előtt az élvonalbeli tagság megőrzését tűzte a csapat elé a vezetőség.

Ahhoz, hogy továbbra is maradjon esély erre a bravúrra, az alapszakaszból hátralévő meccseket is meg kell nyerni, elsőként a Kecskemét elleni derbit. Nem lesz egyszerű, erre mérget lehet venni, annak ellenére is, hogy a sereghajtó érkezik majd az NKA Arénába. A Sztojan Ivkovics által vezetett kecskemétiek biztosan az utolsó csepp vérükig fognak majd harcolni ezen a bajnokin, de az is biztos, hogy a pécsi srácok is mindent megtesznek a sikerért – a szurkolók tuti nem fognak unatkozni!

– Minden szempontból egy fontos mérkőzés következik – fogalmazott a pécsi vezetőedző, Csirke Ferenc. – A múlt heti győzelemmel megnyílt az esélyünk arra, hogy playoffba juthatunk, illetve annyira szoros a mezőny, hogy ez egy minden későbbi helyezést befolyásoló csata lesz. Nagyon szervezett csapat a Kecskemét, minden láncszem a helyén van. Sok pick and roll játékuk van, ebből folyamatosan megtalálják a helyzeteket, talán azt lehet mondani, hogy a dobóforma az, ami ingadozni szokott náluk. A fiatalok bátran játszanak, volt olyan győzelmük, hogy ketten is a pályán voltak a végjátékban. A védekezésük is stabil, ezért nagyon fontos lesz, hogy megtaláljuk a réseket, és természetesen szeretnénk tartani az elmúlt két mérkőzés dobószázalékát!

Március 16., szombat, 19.00: NKA Universitas Pécs–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.