Címlap Sport Közel álltak ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A most zajló szezon első igazi rangadóját játszotta le ma délután az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely a DVTK Hun-Therm vendége volt. A pécsiek hatalmasat harcoltak, de négy ponttal végül alulmaradtak, így elveszítették a veretlenségüket.

Mindenki tisztában volt vele, hogy nagy csata előtt állnak a pécsi lányok, a DVTK ugyanis tovább erősödött erre a szezonra, s bizony mindenkinek kellemetlen ellenfele lesz. A Jovan Gorec által irányított NKA Universitas PEAC veretlenként utazott el Miskolcra, az eddigi hat bajnokiját ugyanis megnyerte, s természetesen az volt a cél, hogy behúzza a hetediket is.

Nem sikerült, de nagyon közel voltak hozzá Kiss Virágék! A kevés pontot hozó első negyed után a másodikban ugyanis domináltak a vendégek, akik kilenc ponttal megnyerték ezt a felvonást, így a nagyszünetben 32-24-re vezettek. Sajnos a harmadik negyed pont fordítva sült el, a DVTK ledolgozta a hátrányát, sőt, a vezetést is átvette. Jöhetett egy felettébb izgalmas utolsó tíz perc, amely során hol az egyik, hol a másik csapat vezetett – az utolsó pillanatokig nem lehetett megjósolni, hogy ki nyeri meg ezt a meccset. Ez végül a hazaiaknak sikerült, akik minimális különbséggel, négy ponttal, 63-59-re győztek.

A pécsi lányok a vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyot küzdöttek, és megmutatták, hogy sok van bennük!

Jovan Gorec: – A szurkolók szempontjával egy nagyon izgalmas meccs volt, a játékosok szempontjából pedig egy borzalmasan kemény csata. A DVTK és mi is európai kupamérkőzésből érkeztünk erre a találkozóra, így mindkét gárda komoly menetelésben van. A mi szemszögünkből ez a csata arra szolgált, hogy megnézzük, az ország legjobb csapatai ellen hol tartunk. Elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettünk, de természetesen az eredménnyel nem lehetek az. Amikor a DVTK elkezdett agresszívebben játszani, akkor nem reagáltunk jól, és a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket. Nem éreztem rajtunk, hogy meg tudtuk volna ezt a mérkőzést nyerni, nem hittük el igazán, hogy a miénk lehet ez a rangadó.

Wentzel Nóra: – Gratulálok a Miskolcnak, szépen kosárlabdáztak ma. Magunk miatt csalódott vagyok, de megpróbálunk tanulni a hibáinkból, jobbnak lenni a következő mérkőzésen és többet kihozni magunkból!

DVTK Hun-Therm–NKA Universitas PEAC 63-59 (11-10, 13-22, 25-14, 16-13)

Nőikosárlabda NB I. A-csoport, 7. forduló. NKA Universitas PEAC: Laczkó, Wentzel 17/9, Calhoun 16/6, Burdick, Kiss V. 11. Csere: Selcova 5/3, Katanic 5/3, Simon Zs., Szücs R. 2, Sanchez 3/3. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka.