Mostantól Kulcsár Árpád a PMFC új vezetőedzője – nagyon bízunk benne, hogy már most vasárnap lesz foganatja a kinevezésének, és harapni fog a csapat (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Kulcsár Árpád...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, végre nemcsak a szurkolók látták, hogy vállalhatatlan a PMFC NB II.-es labdarúgócsapatának játéka, hanem a vezetőségben is megérlelődött, hogy változtatni kell: Kulcsár Árpád lett a vezetőedző. A szakembernek nemcsak Pro-licensze van, hanem kiváló rálátása a pécsi futballra, nem utolsósorban a piros-feketék utánpótlására!

Hiába várta mindenki, sehogy sem akar rátalálni a helyes útra a PMFC labdarúgócsapata. A piros-feketék legutóbb a 2022/2023-as szezon őszén muzsikáltak eredményesen, akkor félidőben, 19 forduló után a második helyen álltak – más kérdés, hogy a játék akkor sem volt túl fényes, de legalább jöttek a pontok. Onnantól kezdve azonban folyamatosan csak a bukdácsolás jellemzi a sokak által kedvelt pécsi együttest, amely kétségtelenül többet érdemelne, és minden bizonnyal többre is hivatott! Az idei év tavaszán már nehézkesen jöttek a pontok, a 2023/2024-es bajnoki évad őszi időszakában pedig folytatódott az unalmas játék: a csapat 15 forduló alatt 5-9-es gólkülönbséget produkált, ami a rúgott gólok tekintetében katasztrofális, márpedig mi más hozná tűzbe a pécsi szurkolókat, ha nem jó néhány „finom pécsi gól”?!

Weitner Ádámtól már szeptember végén elköszöntek a PMFC-nél, a stafétát az addigi másodedző, Németh Zsolt vette át. Sajnos vele sem indult meg a szekér, hiszen 6 forduló alatt csupán 6 pontot szerzett a csapat, de sokkal inkább az a bántó, hogy játékban szemernyi előrelépést nem tudott produkálni a társaság.

Summa summarum: a PMFC az utóbbi közel egy-másfél évben azzal a filozófiával játszott, hogy „ne kapjunk ki”! Ez pedig sosem vezet jóra!

Nos, bízunk benne, hogy a folytatásban ez látszik majd a piros-feketéken: „győzni akarunk”! Annak érdekében, hogy ez változzon, a vezetőség edzőt váltott, mostantól Kulcsár Árpád irányítja a PMFC-t. A szakembernek egyrészt megvan a munkához szükséges képesítése, a Pro-licensze, másrészt nála jobban kevesen ismerik a pécsi futballt, emellett, mint az utánpótlás szakmai igazgatója (eddig ezt a pozíciót töltötte be a klubnál), a saját nevelésű tehetségek kapcsán is abszolút képben van, pontosan tudja, ki az, aki készen áll arra, hogy az NB II.-es felnőttcsapatban szerepet kapjon. Mindez hosszú távon is kifizetődő lehet, de első körben az idei három hátralévő bajnokiból kell kihozni a maximumot: a pécsi fiúk vasárnap fogadják a Budafokot, majd utaznak Szegedre és Mosonmagyaróvárra.

A mai nappal vezetőedzőnek kinevezett Kulcsár Árpád számára egyébiránt nem ismeretlen ez a feladat és ez a pozíció, hiszen korábban már betöltötte ezt a PMFC-nél. A 49 éves szakember játékosként 2001–2009 között szerepelt a piros-feketéknél, majd később az NB I.-ben és az NB II.-ben is irányította a csapatot. Bízunk benne, hogy a rá jellemző mentalitást, az állandó győzni akarást át tudja ültetni a játékosokba, valamint ki tudja őket szakítani az utóbbi időben tapasztalt apátiából – ha így lesz, akkor mostantól biztosan lesz értelme kimenni a PMFC hazai meccseire!