Címlap Sport „Látván...

„Látványos” cölöpverés Tüskésréten, valamit nagyon elkezdtek építeni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem, még nem az akvaparkot. Ugyanakkor örömteli, hogy megkezdik a pumpapálya építését. Fél év csúszás miatt az összköltsége 40 millió helyett 60 millióra kúszott. De ezt a város vezetése szponzorokkal (LaFarge, Új Ház Centrum) oldotta meg.

„Az utóbbi napokban rájöttem, hogy senki nem érti, hogy mi az a pumpapálya”

– mondta Ruzsa Csaba, aki a szerda reggeli sajtótájékoztató elején elmagyarázta: ez egy ügyességi pálya lesz, ahol kicsik és nagyok egyaránt tudnak haladni, pumpálni. Azaz kerékpárokkal, futóbiciklikkel, rollerekkel végig lehet majd rajta menni.

Áll a cölöp

Nagy szükség volt erre, Tüskésréten sok család kapcsolódik ki

– Ez az első fejlesztésünk itt, amire szükség van, mert egyre többen használják Tüskésrétet – hangsúlyozta Ruzsa Csaba. A pálya egyébként a kormány és szponzorok segítségével valósulhat meg.

Bejelentették: június 30-ig itt pumpapályának kell lennie

Már el kellett volna készülnie, de a város halasztást kért

Elismerték, ennek a pályának már állnia kellene. Ugyanakkor a halasztást azzal indokolták, hogy nem voltak biztos a helyszínben. Ruzsa szerint vizsgálták a Béke parkot is, hiszen ott már volt egy gödör. Ugyanakkor a Tüskésréten is lehetnek még nem várt fordulatok – állítja az alpolgármester.

– Pár nap múlva kapunk arról információt, hogy 20-30 centiméter mélyen milyen is a föld. Ha nem úgy alakul, akkor pluszföldet is kell majd hozatnunk, de erre már van megoldási javaslatunk – fogalmazott az alpolgármester.

Komlón így néz ki a fél éve átadott pálya

Képességfejlesztésre lehet majd használni a tüskésréti pumpapályát

– Az a jó hírem, hogy görkorcsolyával, gördeszkával is lehet majd használni – mondta Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója. A lényeg, hogy egy magasabban fekvő pontról elindulnak a sportolók, majd a lendület, a fordulók és a pumpálás segítségével tudnak végighaladni a pályán, azaz tekerni sem kell például a biciklit.

Szellemvárosban a meglévő pályát még nem fejlesztik

Szellemvárosban így fest a pumpapálya

– Tervben van, de a Mömax mögötti területen található kerékpárpályát most nem tudjuk fejleszteni – mondta Máté János. Ez egy évek óta elhagyatottan álló terület, amihez korábban nagy reményeket fűztek, ezért is épült társadalmi munkából. Sajnos, ez utóbbi fejlesztésére még várni kell, de örüljünk annak, ami most lesz. Pumpapálya Pécsett!